Λεμόνι: Το φυτικό καθαριστικό

Το λεμόνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυτικό καθαριστικό και οι χρήσεις του είναι πραγματικά εντυπωσιακές! Διαβάστε τις:

λεμονι 1

  • Μπορείτε να καθαρίσετε φυσικά το ξύλο κοπής σας, χρησιμοποιώντας λεμόνι και αλάτι: Ρίξτε αλάτι πάνω στο ξύλο κοπής και χρησιμοποιήστε μισό λεμόνι για να το τρίψετε. Φροντίστε να πιέζετε το λεμόνι, ώστε να βγει ο χυμός του. Μόλις τελειώσετε με το τρίψιμο, αφήστε το μείγμα που θα έχει δημιουργηθεί, για 5 λεπτά πάνω στο ξύλο και έπειτα ξεπλύνετε.

λεμονι 2

  • Δημιουργήστε ένα ανέξοδο, φυτικό καθαριστικό με λεμόνι, νερό και ξύδι: Πάρτε ένα μπουκάλι με αντλία και σπρέι και ρίξτε ένα φλιτζάνι νερό και ένα φλιτζάνι ξύδι, έπειτα προσθέστε φέτες λεμονιού και αφήστε το μείγμα για περίπου μία εβδομάδα προτού το χρησιμοποιήσετε. Το μείγμα αυτό, μπορεί να αντικαταστήσει κάθε προϊόν καθαρισμού σε σπρέι που υπάρχει στην αγορά, καθώς μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τα τζάμια, τους καθρέπτες, τα ράφια και ό,τι άλλο θελήσετε εσείς.

λεμονι 3

  • Καθαρίστε αποτελεσματικά το φούρνο μικροκυμάτων σας, με ένα λεμόνι και λίγο νερό: Εάν ο φούρνος μικροκυμάτων σας έχει υπολείμματα φαγητού, τα οποία είναι δύσκολο να καθαρίσετε, κόψτε ένα λεμόνι στη μέση και βάλτε το σε ένα μπολ με νερό. Τοποθετήστε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ανάψτε τον για 1 με 2 λεπτά. Ο ατμός από το νερό, σε συνδυασμό με τη δράση του λεμονιού θα “μαλακώσει” τα υπολείμματα και το καθάρισμα θα γίνει πολύ πιο εύκολο.

λεμονι 4

  • Κάντε το νεροχύτη σας καινούριο ξανά: Εάν έχετε μεταλλικό νεροχύτη, ρίξτε του απλώς αλάτι και τρίψτε τον με μισό λεμόνι. Το λεμόνι θα αφαιρέσει κάθε βρωμιά, ενώ παράλληλα θα απομακρύνει τα μικρόβια και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι θα τον καθαρίσει και από τα άλατα! Το ίδιο αποτελεσματικά, μπορεί να καθαρίσει από τα άλατα και κάθε άλλη μεταλλική επιφάνεια του σπιτιού σας.

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress