Κρύος ή ζεστός καφές;

Οι θετικές επιπτώσεις του καφέ, για την υγεία μας, είναι πολλές. Όμως, τελικά, τι είναι προτιμότερο να πίνουμε κρύο ή ζεστό καφέ;

καφές 1

Η πολύ δημοφιλής συνήθεια της Ελλάδας, του να πίνουμε κρύο καφέ, δεν είναι το ίδιο διαδεδομένη και στον υπόλοιπο κόσμο, όπου γενικά προτιμώνται τα ζεστά ροφήματα. Έτσι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιεί ότι, παρόλο που ο καφές προλαμβάνει από διάφορες μορφές καρκίνου (όπως αυτός του ήπατος), τα πολύ ζεστά ροφήματα καφέ, μπορεί να καταστρέψουν το λαιμό και να οδηγήσουν σε καρκίνο του οισοφάγου. Επομένως, ακόμη κι αν προτιμάτε το ζεστό καφέ, καλό είναι να τον αφήνετε μερικά λεπτά να κρυώσει, προτού τον καταναλώσετε.

καφές 2

Παράλληλα, υπάρχει ένα είδος κρύου καφέ, ο καφές cold-brew, ο οποίος παρασκευάζεται με έναν ειδικό τρόπο και είναι ευεργετικός για το πεπτικό σύστημα, ενώ έχει εντονότερη γεύση. Ο τρόπος παρασκευής του είναι πολύ απλός: Γεμίζετε ένα ποτήρι ή μπολ με νερό (ανάλογα με την ποσότητα καφέ που θέλετε να ετοιμάσετε) και προσθέτετε κόκκους καφέ της αρεσκείας σας (υπολογίστε περίπου λίγο λιγότερη από μισή κούπα κόκκους καφέ για ένα ποτήρι νερό) και το αφήνετε όλη τη νύχτα. Έπειτα από περίπου 12 ώρες, σουρώνετε τους κόκκους (μπορείτε να το κάνετε πολύ απλά με ένα φίλτρο καφέ), προσθέτετε πάγο και είναι έτοιμος!

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress