Κρήτη: 3 νέες γεωτρήσεις στη «μάχη» κατά της λειψυδρίας

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να δώσουν νερό 3 νέες γεωτρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Κρήτης στη Χρυσοσκαλίτισσα, τα Μεσκλά και την Κουντούρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Στο μεταξύ, υπογράφηκε ήδη προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Καντάνου – Σελίνου για την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Ανασκαφική Έρευνα στο φρούριο Castel Selino Παλαιόχωρας, Δήμου Καντάνου – Σελίνου, μελέτη και συντήρηση ευρημάτων».

Ειδικότερα για το θέμα των γεωτρήσεων ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης επεσήμανε ότι είναι κοντά στον πρωτογενή τομέα προσπαθώντας να δίνει λύσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης τόνισε ότι σε ένα μήνα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για τις νέες γεωτρήσεις με στόχο τον Αύγουστο να δοθεί νερό στις περιοχές της Χρυσοσκαλίτισσας, των Μεσκλών και της Κουντούρας που δοκιμάζονται από τη λειψυδρία.

Διευκρίνισε δε ότι θα ακολουθηθούν έκτακτες διαδικασίες -και δεν θα διενεργηθεί κανονικός διαγωνισμός προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. «Με κανονικά διαγωνισμό θα μας πήγαινε Δεκέμβριο – Ιανουάριο, ενώ τώρα πιστεύουμε μέσα στον Αύγουστο να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κι έτσι να πάρουν νερό και η Χρυσοσκαλίτισσα και η Κουντούρα αλλά και φυσικά τα Μεσκλά οι πηγές των οποίων έχουν στερέψει και οι κάτοικοι δεν μπορούν να έχουν ούτε άρδευση ούτε ύδρευση», σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος θα περάσει το θέμα της μελέτης του φράγματος Ταυρωνίτη.

«Τη μελέτη την έχουμε ονομάσει ερευνητικό πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 240.000 ευρώ και η χρηματοδότηση γίνεται από την Περιφερειακή Ενότητα. Ελπίζω στην επόμενη συνεδρίαση να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης ώστε να την υπογράψει ο περιφερειάρχης και να προχωρήσουμε και σε αυτό το μεγάλο έργο που ταλανίζει τον νομό τα τελευταία 30 χρόνια», δήλωσε ο κ. Βουλγαράκης.

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress