Κουρουμπλής:”Τώρα είμαστε εμείς κυβέρνηση. Τώρα η ευθύνη είναι δική μας”

«Πρέπει να ανασκουμπωθούμε γιατί ανατροπές και αλλαγές δεν γίνονται με ευχολόγια, γίνεται με δουλειά», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας στο Mega.

«Δεν μπορούμε να λέμε στον κόσμο ωραία λόγια. Τώρα είμαστε εμείς κυβέρνηση. Και δεν θα μπω πάλι στη λογική “ποιος φταίει, τι φταίει”. Αυτά τα έχει μάθει ο ελληνικός λαός. Τώρα είμαστε εμείς κυβέρνηση. Τώρα η ευθύνη είναι δική μας. Τώρα οφείλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί και να κυβερνήσουμε και να φέρουμε αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη. Διότι αυτά για τα οποία συζητάμε, “κόφτες” και προληπτικά μέτρα, είναι σε συνάρτηση με την ανάπτυξη. Αν υπάρξει ανάπτυξη, αυτά πάνε στην άκρη». Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η ανάπτυξη δεν θα είναι «ανεργιογόνος», αλλά θα πραγματοποιηθεί σε συνάρτηση με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Δεν θα κάνουμε εδώ μια ζούγκλα για να λέμε ότι έχουμε ρυθμούς ανάπτυξης και αυτό να αφορά ένα 10-20%, δηλαδή μια υπερ-συσσώρευση πλούτου στους λίγους και την κατανομή της φτώχειας και της ανασφάλειας στους πολλούς», προς΄ρθεσε.

Ερωτηθείς για τον αναπτυξιακό νόμο, σημείωσε ότι οι αδειοδοτήσεις εταιρειών είναι το στοιχείο «που προκαλεί δυσκολίες και δυσκαμψίες» και προανήγγειλε ότι το υπουργείο Εσωτερικών θα περάσει διάταξη η οποία θα προβλέπει ότι σε 15 ημέρες, αν οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν δώσει την άδεια, θα θεωρείται ότι η άδεια έχει δοθεί και θα ακολουθήσουν τα δικαιολογητικά και τα υπόλοιπα.

 

ΑΠΕ

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress