Κίνα: Η τεχνολογική ανάπτυξη… επιβαρύνει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων

Το αυξανόμενο κόστος λειτουργίας επιβαρύνει το σύγχρονο κινεζικό επιχειρείν, όπως προκύπτει από μελέτη, η οποία και δημοσιοποιήθηκε στη χώρα.

Περίπου το 56% των 6.000 και πλέον επιχειρήσεων που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσαν ότι υφίστανται μεγάλες πιέσεις καθώς αυξάνεται το εργατικό κόστος, το κόστος χρηματοδότησης και παραγωγής, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε διεύθυνση του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας, η οποία ασχολείται με τη διευκόλυνση της ανάπτυξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Περίπου το 46% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα παραπονέθηκε για την αύξηση του εργατικού κόστους ενώ το 28% είπε ότι αντιμετωπίζουν υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης.

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων δήλωσε ικανοποιημένη με τις τρέχουσες αλλαγές στη διαδικασία έναρξης λειτουργίας και τη διοίκηση των επιχειρήσεων και ανέφερε σημαντικές μειώσεις στην ανεξέλεγκτη είσπραξη τελών.

Η Κίνα αποφάσισε νωρίτερα φέτος να μειώσει το ποσοστό των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης και των κονδυλίων στέγασης που πρέπει να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους και να τους βοηθήσει να μειώσουν το κόστος κατά περισσότερο από 200 δισεκ. γιουάν (29,5 δισεκ. δολάρια) έως τα μέσα του 2017.

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress