Θρησκείες και φασισμός

Οι περισσότερες θρησκείες είναι οι πιο σκληρές φασιστικές εστίες. Τόσο με τις γραμμές και αρχές τους, όσο και με του φοβερούς ανταγωνισμούς μεταξύ τους, έχουν προκαλέσει τις τρομερότερες ιστορικές καταστροφές (Σταυροφορίες κ.α) και τις τραγικότερες αιματοχυσίες. Καλυπτόμενες κάτω από τον δήθεν ζήλο τους για το σωστό, την αλήθεια και τον Θεό, έχουν ξεθεμελιώσει κάθε τι ιερό, όσιο θείο και αληθινό.

Μόνον ο Χριστός δεν καπηλεύθηκε τη θεία Του παντοδυναμία. Δέχθηκε τα πάνδεινα μέχρι και τη σταυρική θυσία, συγχώρεσε τους σταυρωτές του και δίδαξε το “αγαπάτε αλλήλους” , ακόμα και στους εχθρούς σας και τους επικριτές σας.

Ο αληθινός Χριστιανισμός – υπογραμμίζω το αληθινός-  δεν είναι ποτέ φασισμός. Είναι ελευθερία, αγάπη, φως. Κάθε άλλη εκδοχή του αποτελεί παράφορη διαστροφή του. Και δυστυχώς σήμερα κυριαρχούν οι διαστροφές, οι παραχαράξεις, οι θρησκοληψίες, οι νευρώσεις και άλλες αμαυρώσεις από πολλούς φορείς του, δεινούς εκμεταλλευτές.

Σήμερα δυστυχώς, ένας στους εκατό είναι αληθινός, σωστός, δημοκρατικός και μη φασιστικός χριστιανός. Οι άλλοι το παίζουν χριστιανοί χωρίς να είναι αληθινοί.

Αναζητείται λοιπόν αληθινός χριστιανός. Όχι κάπηλος, βέβηλος, φασιστικός. Αληθινός, φωτεινός, δημοκρατικός. Αυτός είναι “φως εκ φωτός” και του κόσμου οδηγός. Οι άλλοι είμαστε στο σκότος, σκότος, σκότος…

 

Τιμόθεος Κιλίφης

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress