Η Huawei «επαναπροσδιορίζει την φωτογραφία από smartphones»

Πριν μία πενταετία η Huawei, μία εταιρεία καταξιωμένη στον χώρο του Β2Β, τόλμησε το μεγάλο βήμα στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των smartphones με την πρώτη συσκευή Android, Ideos. Σήμερα, λανσάρει στην ελληνική αγορά το Huawei P9 το κινητό με το οποίο «επαναπροσδιορίζει την φωτογραφία από smartphones», όπως γράφει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της.

Συνεργαζόμενη με την κορυφαία και θρυλική πλέον εταιρεία στον χώρο της φωτογραφίας Leica, η Huawei εκτοξεύει σε νέα ύψη το επίπεδο τεχνολογίας κάμερας σε κινητό τηλέφωνο.

Η κάμερα του Huawei P9 είναι διπλή. Διαθέτει την Leica Summarit H1:2.2/27 ASPH dual lenses (διπλοί φακοί) με έναν 12MP RGB αισθητήρα για χρώματα και έναν 12MP μονοχρωματικό αισθητήρα για λεπτομέρειες. Ο συνδυασμός των λήψεων από τους δύο αισθητήρες οδηγεί στην τέλεια λήψη.

Επιπλέον, το P9 έρχεται με μία σειρά από λειτουργίες χρωμάτων της Leica ώστε να μιμηθεί την εμπειρία της κάμερας Leica. Η «standard» λειτουργία παράγει εικόνες με φυσικά χρώματα, η λειτουργία «Vivid colors» εμπλουτίζει τα χρώματα για μία απόλυτη «Leica λήψη» και η λειτουργία «Smooth colors» δημιουργεί εικόνες με απαλή υφή δίχως συμβιβασμούς στην ευκρίνεια.

Με το Huawei P9 η εταιρεία ανεβάζει κι άλλο τον πήχυ και φιλοδοξεί να κατακτήσει ακόμα μεγαλύτερο μεριδίο στις πιο ανταγωνιστικές αγορές όπως αυτή της Κίνας, όπου ήδη η Huawei έχει κερδίσει την πρωτιά έναντι της Apple σε σημαντικά μέτωπα: πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς, πρώτη θέση στην αναγνωρισιμότητα της μάρκας (brand awareness) και σημαντικότερο όλων, πρώτη θέση στο Net Promoter Score το οποίο αντανακλά τη θετική προδιάθεση σύστασης του προϊόντος από τους χρήστες του σε άλλους καταναλωτές (word-of-mouth).

Πανέτοιμη για την πρόκληση του web 2.0

Στόχος της Huawei είναι να αναδειχθεί σε κορυφαία Τεχνολογική Εταιρεία του 21ου αιώνα μέσα από την διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού μοντέλου στον χώρο της Τεχνολογίας Πληροφοριών (ΙΤ), σε μία εποχή που οι εξελίξεις σε αυτόν είναι ραγδαίες και επαναστατικές. Στο νέο τοπίο της web 2.0 πραγματικότητας, με την όλο αυξανόμενη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και την διαδραστικότητα και επικοινωνία μεταξύ των χρηστών, η Huawei προτείνει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, το Global Innovation Hive- Παγκόσμια Κυψέλη Καινοτομίας.

Πρόκειται για ένα νέο, πιο «δημοκρατικό» από τα ήδη γνωστά, μοντέλο λειτουργίας στο οποίο δεν υπάρχει ένας ηγέτης-γκουρού, αλλά τρεις ηγέτες οι οποίοι κατευθύνουν συλλογικά την εταιρεία μέσα από ένα πρωτοποριακό σύστημα εναλλαγής CEO ανά έξι μήνες.

Η Huawei έχει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα. Είναι μία ιδιωτική εταιρεία η οποία δεν ανήκει στον ιδρυτή αλλά στους εργαζομένους της. Όταν ο Ren Zhengfei την ίδρυσε το 1987 κατείχε το 100% των μετοχών της. Σήμερα του ανήκει μόλις το 1% και το υπόλοιπο 99% ανήκει τους εργαζόμενους.

Αυτό το νέο μοντέλο εταιρείας που στηρίζεται στο crowd intelligence, στην πνευματική συνεισφορά των πολλών και όχι του ενός, είναι επίσης εντυπωσιακά παγκοσμιοποιημένο με σημαντικά επιμέρους κέντρα του εγκατεστημένα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, με τις ανάλογες εξειδικεύσεις, όπως: User Interface στο Σαν Φρανσίσκο, Design στο Λονδίνο, Aesthetics στο Παρίσι, Algorithms στη Μόσχα, R&D στην Ιαπωνία, Software στην Ινδία, 5G στην Ευρώπη κ.α.

Πηγη: realmobile.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress