Η Google θωρακίζει τον Chrome απέναντι σε κβαντικές απειλές

Η Google δοκιμάζει τεχνολογία «μετα-κβαντικής» κρυπτογράφησης, με στόχο να θωρακίσει μελλοντικά τον Chrome απέναντι στην ενδεχόμενη απειλή των κβαντικών υπολογιστών, των οποίων η ισχύς θα είναι, θεωρητικά, ασύλληπτη.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανέπτυξε τον “New Hope”, έναν ειδικό αλγόριθμο μετα-κβαντικής κρυπτογράφησης, που θα λειτουργεί για περιορισμένο αριθμό συνδέσεων, μεταξύ του συστήματος στο οποίο εκτελείται και των servers της Google. Ο νέος αλγόριθμος θα είναι συμβατός μόνο με την πειραματική έκδοση του Chrome, που είναι γνωστή ως “Canary”.

Το σχέδιο της Google δεν είναι να δημιουργήσει ένα πρότυπο που θα υιοθετήσουν τελικά όλοι, σχετικά με την υλοποίηση λύσεων άμυνας απέναντι σε επιθέσεις από κβαντικούς υπολογιστές. Η εταιρεία απλά επιθυμεί να αποκτήσει περισσότερη εμπειρία και τεχνογνωσία στον συγκεκριμένο τομέα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το λογισμικό New Hope θα πάψει να αναπτύσσεται μετά από δύο χρόνια. Βέβαια μέχρι τότε, ίσως έχει ήδη αντικατασταθεί από κάποια βελτιωμένη λύση.

Πηγή: e-pcmag.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress