Η πόλη φάντασμα!

Στην πολιτεία της Καλιφόρνια στην Σιέρα Νεβάδα, βρίσκεται αυτή η πόλη «φάντασμα» που κάποτε έσφυζε από ζωή και υπήρξε σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής. Η πόλη Bodie, ιδρύθηκε από μεταλλωρύχους που είχαν ανακαλύψει σημαντικές ποσότητες χρυσού στην περιοχή, και σιγά σιγά αναπτύχθηκε σε μια κανονική πόλη.

g2 g3

Μέσα σε λίγους μήνες, αρκετές επιχειρήσεις άνοιξαν καταστήματα στην πόλη, υποκαταστήματα μεγάλων τραπεζών άνοιγαν το ένα μετά το άλλο καθώς η ποσότητα χρυσού που ανακάλυπταν στην περιοχή ήταν τόσο μεγάλη που χρειάζονταν ακόμα περισσότερα θησαυροφυλάκια. Μέχρι το 1879, ο πληθυσμός στην πόλη Bodie έφτανε τους 10.000 κατοίκους, σε μια πόλη που είχε ακόμα και την δικιά της εφημερίδα, και σχεδόν 70 σαλούν , τα γνωστά μπαρ της δύσης, όπου ήταν το σημείο συνάντησης των κατοίκων..

g4 g5

Με το πέρασμα των χρόνων, τα αποθέματα του χρυσού που βρίσκονταν στην περιοχή άρχισαν να ελαττώνονται με δραματικούς ρυθμούς, και μέσα σε λίγα χρόνια σχεδόν κανένας μεταλλωρύχος δεν έβγαζε ούτε ένα γραμμάριο χρυσού στην επιφάνεια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλές από τις επιχειρήσεις να κλείσουν και χιλιάδες κάτοικοι της πόλης να μείνουν χωρίς δουλειά. Η ανεργία έφερε κοινωνική αναστάτωση με τα σαλούν να μετατρέπονται κάθε βράδυ σε αρένα με καυγάδες και πυροβολισμούς ακριβώς όπως βλέπουμε και στην ταινίες western.

g6 g7

 

H “πτώση” της αυτοκρατορίας του χρυσού της πόλης Bodie, είχε ξεκινήσει και ο πληθυσμός από 10.000 κατοίκους, το 1910 ήταν μόλις 1.000 άτομα και με αυτούς να έχουν ήδη αρχίσει να αποχωρούν. Αυτό που έμεινε είναι μια πόλη, που σήμερα αποτελεί μια τουριστική ατραξιόν για τους τουρίστες στην έρημο της Σιέρα Νεβάδα..

 

g8 g9 g10 g11 g12 g13 g14 g15

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress