Η ομάδα κρίκετ της φυλής Μασάι!

Ντυμένοι με τις παραδοσιακές κόκκινες φούστες της φυλής τους, και με τα χρωματιστά κολιέ, οι συγκεκριμένοι παίκτες της ομάδας κρίκετ δεν είναι μια από τις συνηθισμένες ομάδες του δημοφιλούς αθλήματος. Το όνομα της ομάδας είναι “Massai Cricket Warriors” – ” Οι Μασάι πολεμιστές του Κρίκετ σε ελεύθερη μετάφραση, μόνο που αντί για τα τόξα και τα βέλη που συνήθως χρησιμοποιούν, στα χέρια τους πλέον κρατάνε μπαστούνια και μπάλες του κρίκετ!

masai2 masai3 masai4

Το κρίκετ έγινε γνωστό σε αυτή την απομακρυσμένη από τον πολιτισμό, περιοχή της Κένυας όταν η γυναίκα από τη Νότια Αφρική έφτασε στην περιοχή Laikipia όπου ζει και η πρωτόγονη φυλή των Μασάι, προκειμένου να ολοκληρώσει μια έρευνα πάνω στους μπαμπουίνους..Η Aliya Bauer αγαπούσε από μικρό παιδί το κρίκετ, και ήταν ένα από τα αγαπημένα της χόμπι και όσο καιρό έμενε στο χωριό των Μασάι μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνα της, έπαιζε καθημερινά κρίκετ με τους κατοίκους του χωριού που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με αυτό το άθλημα! Η “προπονήτρια” είχε στις βαλίτσες της ένα μπαστούνι του κρίκετ και τον βασικό εξοπλισμό για να μπορεί να απολαμβάνει το χόμπι της όσο καιρό θα έμενε στο απομακρυσμένο χωριό της Κένυας. Σύντομα οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού είχαν μάθει να παίζουν κρίκετ και μέσα σε λίγους μήνες είχε δημιουργηθεί η πρώτη ομάδα κρίκετ της φυλής Μασάι, οι ατρόμητοι πολεμιστές του κρίκετ!

masai5 masai6 masai7 masai8

Η ομάδα ήταν πλέον έτοιμη και με την βοήθεια χορηγιών από τη Νότια Αφρική, η ομάδα των Μασάι ξεκίνησε να συμμετέχει σε τοπικά πρωταθλήματα κρίκετ της Κένυας, με τις νίκες να διαδέχονται η μία την άλλη και με την ιδιαίτερη αυτή ομάδα να γίνεται διάσημη σύντομα σε ολόκληρη την Αφρικανική ήπειρο. Η ομάδα διαθέτει σήμερα 24 παίχτες, όλοι είναι από τη φυλή Μασάι με το ντοκιμαντέρ Warriors που γυρίστηκε στην περιοχή και παρουσίαζε την ιστορία της μοναδικής αυτή ομάδας, να έχει κερδίσει διεθνή βραβεία σκηνοθεσίας και εικόνας!

Newmail.gr με πληροφορίες από: The Guardian

masai9 masai10 masai11 masai12 masai13 masai14 masai15 masai16 masai17 masai18

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress