Η οικογένεια που μετακόμισε στον Αρκτικό κύκλο!

Ο Μπέντζαμιν και η Μαίρη από την Νορβηγία μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους πήραν μια τολμηρή απόφαση και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στο απομονωμένο νησί Sandhorney που βρίσκεται στον Αρκτικό κύκλο! Η οικογένεια ήθελε να ζήσει σε ένα σπίτι που να είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον γύρω του αλλά ταυτόχρονα να αντέχει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν κυρίως τον χειμώνα με έντονες χιονοπτώσεις, θυελλώδεις ανέμους και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

in2 in31

Απευθύνθηκαν λοιπόν στην εταιρεία Solardome, η οποία σχεδίασε και κατασκεύασε ένα πρωτοποριακό γυάλινο θόλο που “αγκαλιάζει” όλο το σπίτι, και λειτουργεί και σαν προστατευτική ασπίδα για όλες τις καιρικές συνθήκες του Αρκτικού κύκλου. Ο γυάλινο θόλος έχει διάμετρο 15 μέτρα, ύψος 8 μέτρα, και αποτελείται από 360 γυάλινα πάνελ εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής τα οποία όπως υποστηρίζει η εταιρεία δεν θα αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα για τα επόμενα 100 χρόνια!

in22

Το “πράσινο” σπίτι με την μοναδικό γυάλινο θόλο, είναι 100% ανεξάρτητο ενεργειακά, καθώς τα φωτοβολταϊκά πάνελ που διαθέτει τροφοδοτούν με ρεύμα το σπίτι καλύπτοντας πλήρως όλες τις ενεργειακές του ανάγκες. Η οικογένεια επίσης έχει δημιουργήσει τον δικό της λαχανόκηπο όπου καλλιεργεί λαχανικά και φρούτα τα οποία μέσα στον γυάλινο θόλο έχουν το κατάλληλο κλίμα και θερμοκρασία για να αναπτυχθούν!

in321

Σε πρόσφατη συνέντευξη τους σε περιοδικό της Νορβηγίας, το ζευγάρι δήλωσε ότι αρκετοί συγγενείς και φίλοι ήταν αντίθετοι στην ιδέα της οικογένειας να μετακομίσουν μόνιμα σε ένα τόσο απομονωμένο μέρος αλλά αυτοί άκουσαν την καρδιά τους.. όπως λένε χαρακτηριστικά και μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους δημιούργησαν αυτό το μοναδικό σπίτι. “Δεν έχει σημασία να συμφωνείς με όλους και δεν μπορείς να τους κάνεις όλους ευτυχισμένους, πάντα θα υπάρχουν αρκετοί που θα διαφωνούν πάντα με ότι λες και ότι κάνεις. Το να προσπαθείς να κάνεις όλο τον κόσμο ευτυχισμένο είναι η συνταγή για την απόλυτη καταστροφή” τονίζει με νόημα το ζευγάρι..

 

in432

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress