Η λίμνη που εμφανίστηκε από το πουθενά!

Ο Μέχντι Μπιλέλ, επέστρεφε στο σπίτι του μετά από μια δεξίωση που είχε πάει στην πόλη Gafsa την Τυνησίας όταν είδε κάτι το οποίο δεν μπορούσε να το πιστέψει. Στα αριστερά του και σε μια κοιλάδα που δεν υπήρχε τίποτα παρά μόνο βράχια και λιγοστά δέντρα, είδε μια λίμνη. Αμέσως κατέβηκε από το αυτοκίνητο και πλησίασε στην λίμνη για να διαπιστώσει αν όντως υπήρχε ή ήταν κάποια παραίσθηση..

γδσ γφ

Προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι η λίμνη ήταν εκεί, γεμάτη με φρέσκο δροσερό νερό! Το ακόμα πιο περίεργο στην εμφάνιση της λίμνης ήταν ότι το διάστημα εκείνο, τον Αύγουστο του 2014, στην περιοχή είχε να βρέξει πάνω από δύο μήνες με την εμφάνιση της λίμνης να έχει γίνει πόλο έλξης για χιλιάδες κάτοικους των γύρω περιοχών που κατέφθαναν ακόμα και με λεωφορεία στην περιοχή για να δουν την λίμνη. .

γφδσ δφ

Μέσα σε λίγες μέρες, η είδηση είχε κάνει τον γύρο του πλανήτη και γεωλόγοι από μεγάλα πανεπιστήμια ταξίδεψαν μέχρι την Τυνησία προκειμένου να εξετάσουν από κοντά το φαινόμενο. Μετά από μελέτες και αναλύσεις του νερού της λίμνης, οι γεωλόγοι κατέληξαν στο πιο πιθανό σενάριο για το πως δημιουργήθηκε η λίμνη. Η πιο πιθανή εξήγηση ήταν ότι μετά από έναν σεισμό που το επίκεντρο του ήταν ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται η λίμνη, δημιουργήθηκε ένα επιφανειακό ρήγμα το οποίο επέτρεψε στα υπόγεια νερά που υπήρχαν στην κοιλάδα να βγουν στην επιφάνεια.

φδσδφ φσσσ

 

 

 

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress