Η “κρυμμένη” πόλη της Σικελίας..

Όποιος θελήσει να βρει αυτή την αρχαία πόλη που βρίσκεται κυριολεκτικά χτισμένη μέσα στο βουνό, θα δυσκολευτεί αρκετά να την εντοπίσει μόλις όμως βρεθεί μπροστά από την πόλη Mangiapane Cave (στα ιταλικά Grotta Mangiapane) θα αποζημιωθεί στο λεπτό! Η σπηλιά βρίσκεται 18 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από την πόλη Τράπανι της Σικελίας και για περισσότερα από 80 χρόνια δεν είχε πατήσει άνθρωπος το πόδι του στην περιοχή καθώς δεν υπήρχε ούτε δρόμος αλλά και η πρόσβαση στο σημείο θύμιζε περισσότερο ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς παρά μια ευχάριστη διαδρομή στην εξοχή..

Σήμερα η αρχαία αυτή πόλη λειτουργεί σαν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία της Σικελίας, εκεί όπου οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να ταξιδέψουν νοερά πίσω στον χρόνο και να φανταστούν πως ήταν η ζωή σε μια Ιταλική πόλη στα αρχαία χρόνια. Σύμφωνα με ιστορικούς υπολογίζεται ότι η πόλη χρονολογείται από την παλαιολιθική εποχή που ξεκινησε πριν από 2,5 εκατομμύρια χρόνια περίπου έως το 10.000 π.Χ.! Η σχετικά πιο “πρόσφατη” ιστορία της όμως είναι περισσότερο γνωστή, με την πόλη να παίρνει το όνομα της από την οικογένεια Mangiapane που ζούσαν στην “κρυμμένη” πόλη από τις αρχές του 1800 μέχρι και την δεκαετία του 1950, με μέλη της οικογένειας να ζούνε ακόμα και να επισκέπτονται συχνά τα πάτρια εδάφη όπου έζησαν για σχεδόν 200 χρόνια οι πρόγονοι τους..
Με το που πλησιάσεις στην πόλη, το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι το τεράστιο άνοιγμα της σπηλιάς που ορθώνεται 80 μέτρα από το έδαφος με τα πρώτα σπίτια της αρχάιας πόλης να ξεπροβάλλουν και να καλωσορίζουν τον επισκέπτη. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μέσα στα σπίτια υπάρχουν ακόμα έπιπλα και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι της σπηλιάς με ορισμένα από αυτά να χρονολογούνται πριν από χιλιάδες χρόνια..

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress