Η “κατάληψη” της καφετέριας του ΙΚΕΑ από ηλικιωμένους!

Το κατάστημα του IKEA στη Σανγκάη της Κίνας, έχει αναγκαστεί να επιβάλλει ειδικές οδηγίες και κανόνες προκειμένου να αποτρέπει τους ηλικιωμένους πελάτες του καταστήματος να περνάνε κυριολεκτικά όλη την ημέρα στην καφετέρια χωρίς να μπαίνουν καν στο κατάστημα και χωρίς φυσικά να αγοράζουν ούτε ένα αντικείμενο, παρά μόνο ένα ποτήρι καφέ ή μια πορτοκαλάδα.. Τα καταστήματα του IKEA, είναι πολύ δημοφιλή στην Κίνα όπως και στη χώρα μας, με το ΙΚΕΑ να αποτελεί ακόμα και προορισμός μια Σαββατιάτικης εκδρομής για τους κατοίκους της Σανγκάης. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους ηλικιωμένους κατοίκους της πόλης, αφού το επισκέπτονται κατά χιλιάδες σε καθημερινή βάση με τους περισσότερους “πελάτες” του να φτάνουν νωρίς το πρωί και να φεύγουν νωρίς το βράδυ μόλις κλείνει, περνώντας κυριολεκτικά όλη τους την ημέρα μέσα στο ΙΚΕΑ!

kafeteria-ikea-2

Ο μεγαλύτερος “πονοκέφαλος” για τους ιδιοκτήτες του ΙΚΕΑ στη Σαγκάη, είναι η “κατάληψη” που κάνουν οι ηλικιωμένοι πολίτες στο καφέ του καταστήματος, γνωστό και στη χώρα μας για τα ιδιαίτερα οικονομικά πρωινά του και τους καφέδες του. Μόνο που στην περίπτωση της Σανγκάης, οι ηλικιωμένοι “πελάτες” έχουν ορίσει την καφετέρια του ΙΚΕΑ ως το απόλυτο μέρος διασκέδασης και χαλάρωσης, με την πλειοψηφία των “καταληψιών” να παίρνουν ένα φλιτζάνι καφέ και να κάθονται από το πρωί μέχρι το απόγευμα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της καφετέριας καθώς δεν υπάρχει ούτε ένα τραπέζι διαθέσιμο για τους υπόλοιπους πελάτες του καταστήματος!

kafeteria-ikea-3

Η ιδιοκτησία του καταστήματος έχει επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς για την καφετέρια, όπως την υποχρεωτική αγορά ενός πρωινού ή ενός κρουασάν προκειμένου να μπορεί κάποιος να κάτσει σε ένα τραπέζι αλλά αυτό δεν φαίνεται ότι πτοεί τους ηλικιωμένους πελάτες, καθώς αγνοούν επιδεικτικά της οδηγίες φέρνοντας πλέον μαζί τους ταπεράκια με το φαγητό τους..

Newmail.gr με φωτογραφίες από SINA Weibo

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress