Η ζωή στον Αρκτικό κύκλο!

Μια οικογένεια Νορβηγών αποφάσισε να εγκαταλείψει τους έντονους ρυθμούς της πόλης και να αποσυρθεί στην απομόνωση αλλά και στην άγρια ομορφιά του Αρκτικού Κύκλου στο βορειότερο άκρο της χώρας. Η οικογένεια Hjertefølger ζει από το 2013 στο μικρό νησί Sandhornøya όπου και έχουν χτίσει το οικολογικό τους σπίτι το οποίο αποτελείται από χώμα, νερό, λάσπη και άλλα οργανικά υλικά με το σπίτι να βρίσκεται στο εσωτερικό ενός πρωτοποριακού ενεργειακού θόλου της εταιρείας Solardome.

O γυάλινος θόλος ύψους 8 μέτρων, παρέχει την απόλυτη προστασία στο σπίτι από τους ισχυρούς ανέμους που σαρώνουν το μικρό νησί το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, καθώς και από τις έντονες χιονοπτώσεις, δημιουργώντας ένα περιβάλλον χωρίς πάγο γύρω από το σπίτι μειώνοντας σημαντικά έτσι το κόστος θέρμανσης! Στο πίσω μέρος του σπιτιού η οικογένεια έχει δημιουργήσει τον δικό της λαχανόκηπο, με μήλα, πορτοκάλια, κεράσια, ντομάτες και πολλά άλλα λαχανικά και βότανα τα οποία με τη βοήθεια της γυάλινης κατασκευής παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη ακόμα και με την απουσία ηλιοφάνειας!

 

Πηγή: mymodernmet

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress