Η επιστήμη πίσω από τα αγαπημένα μας φαγητά

Το αγαπημένο τρόφιμο του κάθε έναν από εμάς δεν είναι αγαπημένο μόνο γιατί έχει ωραία γεύση. Η κατανάλωση των αγαπημένων μας τροφών συνδέεται με την ψυχολογία και τις αναμνήσεις μας!

food 2

Πόσοι από εσάς δεν τρώτε ποπκόρν στο σινεμά; Πόσοι δεν αναζητάτε ένα δροσιστικό παγωτό μια ζεστή καλοκαιρινή ημέρα; Και πόσοι δεν έχετε συνδέσει την παρακολούθηση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα με ένα λαχταριστό hotdog;

food 3

Σύμφωνα με έρευνα του ψυχολόγου Jordan Troisi και του επιστημονικού του επιτελείου, οι αγαπημένες μας τροφές είναι αγαπημένες γιατί συνδέονται με κάποια συνήθεια, με κάποια ευτυχισμένη ανάμνηση του παρελθόντος μας. Έτσι, η κατανάλωση αυτής της τροφής, μας κάνει άμεσα πιο χαρούμενους.

food 1

Παράλληλα, τα αγαπημένα μας τρόφιμα μας κάνουν να νιώθουμε λιγότερη μοναξιά. “Το αγαπημένο τρόφιμο του κάθε ανθρώπου συνδέεται με τις κοινωνικές του σχέσεις, καθώς μπορεί να είναι ένα τρόφιμο που συνηθίζει να τρώει με την παρέα του, την οικογένειά του κ.λπ.” αναφέρει ο Troisi.

food 4

Ακόμη και η μυρωδιά κάποιου φαγητού μπορεί να φέρει όμορφες αναμνήσεις και να κάνει έναν άνθρωπο λίγο περισσότερο χαρούμενο!

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress