«Η Ειδομένη πρέπει να διαλυθεί και θα διαλυθεί»

«Η Ειδομένη πρέπει να διαλυθεί και θα διαλυθεί» επισημαίνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, και κάνει λόγο για πύκνωση των παρεμβάσεων στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να θέτει, όπως διευκρινίζει, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, ο κ. Μουζάλας τη χαρακτηρίζει «σύσκεψη εργασίας», επισημαίνει ότι έγινε «μέσα στη συνεχή προσπάθειά μας να απελευθερωθεί η Ειδομένη και να λυθεί το πρόβλημα και με τη σιδηροδρομική γραμμή και με τους πρόσφυγες» και διευκρινίζει ότι έχουν προηγηθεί και άλλες επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη για το θέμα αυτό. «Είναι συσκέψεις εργασίας που αποσκοπούν στο να τελειώσει αυτή η φρίκη της Ειδομένης», υπογραμμίζει.

Ο κ. Μουζάλας χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ειδομένη «προσβολή», που «πρέπει να σταματήσει». Τις επόμενες ημέρες, τονίζει, «θα πυκνώσουν οι παρεμβάσεις στην περιοχή, θα πυκνώσει η προσπάθεια διαλόγου, θα πυκνώσει η προσπάθεια δημιουργίας καινούριων θέσεων, θα πυκνώσει η προσπάθεια ελέγχου για το ποιος μπαίνει και τι κάνει μέσα στην Ειδομένη».

Σε ερώτηση εάν έχει θέσει χρονοδιάγραμμα για την εκκένωση του καταυλισμού, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά ότι «δεν βάζω χρονοδιαγράμματα». «Η προσπάθεια αυτή έχει αρχίσει εδώ και αρκετό καιρό, δημιουργούμε θέσεις και συνθήκες, ώστε χωρίς χρήση βίας να μπορέσουμε να αδειάσουμε την Ειδομένη. Από εκεί και πέρα όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό, τόσο καλύτερα είναι», συμπληρώνει.

ΑΠΕ

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress