Η γάτα που έσωσε ένα ορειβάτη στις Ελβετικές Άλπεις!

Τελικά δεν είναι μόνο  τα σκυλιά του Αγίου Βερνάρδου που σώνουν ορειβάτες στις Ελβετικές Άλπεις, καθώς μια γάτα έδειξε τον δρόμο της επιστροφής σε ένα ορειβάτη που χάθηκε στις Άλπεις με αποτέλεσμα να περπατάει περισσότερες από δέκα ώρες στο χιονισμένο βουνό χωρίς να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται φτάνοντας σε απόγνωση καθώς σε λίγες ώρες θα νύχτωνε και τότε τα πράγματα θα έπαιρναν σίγουρα δραματική τροπή για τον ορειβάτη καθώς δεν κουβαλούσε μαζί του κάποια σκηνή ή κουβέρτα για να τον κρατήσουν ζεστό για ολόκληρη τη νύχτα..

c1

Με το κινητό του να μην έχει σήμα, ο ορειβάτης είχε πλέον αρχίσει να σκέφτεται που θα βρει ένα μέρος για να προσπαθήσει να κοιμηθεί το βράδυ προκειμένου να ξεκινήσει με το πρώτο φως της ημέρας την προσπάθεια να γυρίσει πίσω, ώσπου ξαφνικά και από το πουθενά εμφανίστηκε μια γάτα! Η γάτα σαν να είχε επίγνωση της κατάσταση τον πλησίασε και άρχισε να του νιαουρίζει και ταυτόχρονα ξεκίνησε να περπατάει προς μια κατεύθυνση κοιτάζοντας ταυτόχρονα αν ο ορειβάτης την ακολουθούσε! Μετά από πεζοπορία σχεδόν μιας ώρας και αφού διέσχισαν ένα αποκλεισμένο  από δέντρα δρομάκι έφτασαν σε μια μικρή πόλη, όπου ο τυχερός ορειβάτης τηλεφώνησε στους συγγενείς του, οι οποίοι ήδη είχαν ενημερώσει τις αρχές για την εξαφάνιση του..

c2

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη γάτα έχει σώσει ορειβάτη, καθώς κάτοικοι γειτονικών χωριών έχουν ξαναδεί την γάτα-διασώστη να ξεπροβάλει από το χιονισμένο βουνό φέρνοντας στον πολιτισμό έναν χαμένο ταξιδιώτη..

Πηγή: Reddit

c3

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress