ΕWG: Απαραίτητα τα προληπτικά μέτρα

Στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη που συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των 18 υπουργείων Οικονομικών της Ευρωπαικής Ένωσης, διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει με τους θεσμούς για την θεσμοθέτηση των προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που υπάρξει απόκλιση στο τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της ελληνικής Οικονομίας.

Η πρόταση της κυβέρνησης για την δημιουργία ενός μηχανισμού που θα ελέγχει όλες τις κρατικές δαπάνες ακόμα δεν έχει λάβει το πράσινο φως από τους Ευρωπαίους αλλά κυβερνητικές πηγές τόνισαν ότι υπήρξε μια μικρή πρόοδος στην αποδοχή της πρότασης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Απομένει πλέον το Eurogroup της Δευτέρας , όπου οι προσδοκίες για συμφωνία είναι μικρές καθώς από όλες τις πλευρές υπάρχουν αρκετά στοιχεία και λεπτομέρειες που θέλουν περαιτέρω διευκρίνιση προτού καταλήξουν σε μια οριστική συμφωνία. Το θέμα του χρέους αναμένεται επίσης να συζητηθεί στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, και σε περίπτωση που ούτε την Δευτέρα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, τότε η επόμενη πιθανή ημερομηνία συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ είναι στο επόμενο Eurogroup στα τέλη Μαΐου

.

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress