Εχινάκεια- Το θεραπευτικό φυτό του χειμώνα!

Το θαυματουργό βότανο της Εχινάκειας προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική, με την λέξη “εχινάκεια” να προέρχεται από το αρχαιοελληνικό έχινος, που σημαίνει σκαντζόχοιρος, περιγράφοντας το αγκαθωτό άνθος του λουλουδιού με τον σκαντζόχοιρο. Η χρήση της Εχινάκειας τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά διαδεδομένη λόγω των διαφορετικών θεραπευτικών ιδιοτήτων της, με την κυριότερη δράση της να είναι η τόνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος βοηθώντας τον οργανισμό μας να αντεπεξέλθει καλύτερα και να πολεμάει αποτελεσματικά την γρίπη και τα κρυώματα κατά την διάρκεια του χειμώνα! Ας δούμε όμως τις κυριότερες ιδιότητες της ευεργετικές Εχινάκειας!

echinacea

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού μας! 

Η πιο ισχυρή δράση του θαυματουργού φυτού είναι η ενίσχυση του οργανισμού μας και μετά από μια μεγάλη και εκτεταμένη έρευνα του πανεπιστημίου του Κονέκτικατ που περιλάμβανε περισσότερες από 14 μελέτες πάνω στην Εχινάκεια, διαπιστώθηκε ότι η Εχινάκεια μειώνει τον κίνδυνο να κολλήσει κάποιος γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα κατά 58%. Επίσης σε περίπτωση που κάποιος έχει ήδη γρίπη ή κρύωμα, τότε η εχινάκεια μπορεί να μειώσει στο μισό την διάρκεια του κρυώματος!

indians

Ανακουφίζει από τον πόνο!

Η ιστορία της χρήσης της Εχινάκειας ξεκινάει από του Ιθαγενείς Ινδιάνους της Αμερικής, που χρησιμοποιήσουν το βότανο για την αντιμετώπιση του πόνου. Η εχινάκεια είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την αντιμετώπιση:

  • Πονοκέφαλου
  • Πόνος στο στομάχι
  • Πονόλαιμος
  • Πόνος στις αμυγδαλές
  • Πονόδοντος

echi-3

Έχει αντιφλεγμονώδη δράση! 

Σύμφωνε με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά,  η εχινάκεια μπορεί να καταπολεμήσει αποτελεσματικά κάθε είδους φλεγμονή  και τοξίνες στον οργανισμό μας. Το στρες, η κακή διατροφή και οι λίγες ώρες ύπνου γεμίζουν με τοξίνες τον οργανισμό μας, με την εχινάκεια να είναι ένας πιστός μας σύμμαχος για την αντιμετώπιση τους! Η εχινάκεια μπορεί επίσης να βοηθήσει σημαντικά ανθρώπους που πάσχουν από συγκεκριμένες χρόνιες παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα!

life

 

 

Συμβάλλει στην βελτίωση της Ψυχικής Υγείας!

Το θαυματουργό βότανο της εχινάκειας, μπορεί επίσης να συμβάλλει δραστικά για την αντιμετώπιση ψυχολογικών παθήσεων, όπως:

  • Άγχος
  • Κρίσεις Πανικού
  • Κοινωνική Φοβία
  • Κατάθλιψη

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα συμπλήρωμα εχινάκειας και διώξτε όλες τις φοβίες από τη ζωή σας!

drink

 

 

 

Χρήση και δοσολογία της Εχινάκειας

Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία για την δοσολογία του βοτάνου της Εχινάκειας, η καλύτερη συμβουλή των γιατρών είναι ότι ειδικά κατά την διάρκεια του χειμώνα η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων με εχινάκεια είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη και αποφυγή κρυωμάτων αλλά και της γρίπης! Ακόμα και αν αισθάνεστε ότι το κρύωμα σας έχει “επισκεφτεί” μπορείτε να ξεκινήσετε να παίρνετε άμεσα εχινάκεια με την υγρή μορφή του θαυματουργού να είναι πιο αποτελεσματική από τις κάψουλες εχινάκειας!

K.Π – Newmail.gr 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress