Εκατομμύρια λογαριασμοί στο twitter έχουν εκτεθεί

Σύμφωνα με τo site LeakedSource, εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών του Twitter, έχουν εκτεθεί. Οι hackers εκτιμάται ότι χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό, που τους επέτρεψε να συλλέξουν δεδομένα (usernames, passwords και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) 32 εκατ. χρηστών της πλατφόρμας, που στη συνέχεια διοχετεύτηκαν στο Dark Web, προς πώληση.

Το Twitter ισχυρίζεται ότι η διαρροή των δεδομένων, αν πράγματι τελικά επιβεβαιωθεί, δεν οφείλεται σε κάποια επίθεση, ή κάποιο κενό ασφαλείας στην πλατφόρμα.

Ο Michael Coates, υπεύθυνος συστημάτων ασφαλείας του Twitter, επισήμανε ότι η πλατφόρμα κρυπτογραφεί όλα τα passwords των χρηστών της με τη μέθοδο bcrypt, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο να καταφέρει κάποιος να τα αξιοποιήσει, ακόμα κι αν καταφέρει να τα πάρει στα χέρια του. Με λίγα λόγια, ο μόνος πρακτικά τρόπος για να υποκλαπούν στοιχεία εισόδου στην πλατφόρμα, είναι μέσω malware, που μολύνει τα συστήματα των χρηστών.

Το LeakedSource ισχυρίζεται ότι προέβη σε δοκιμές, επιβεβαιώνοντας σε τουλάχιστον 15 περιπτώσεις την αυθεντικότητα των κλεμμένων στοιχείων.

Πάντως, ο Troy Hunt, δημιουργός της ιστοσελίδας haveibeenpwned.com, που καταγράφει ανάλογα περιστατικά παραβιάσεων, αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των hackers, θεωρώντας ότι δεν έχουν κανένα στοιχείο στα χέρια τους, ή ότι απλά κατέχουν στοιχεία από παλαιότερες διαρροές.

Σε κάθε περίπτωση, αν χρησιμοποιείτε το Twitter, καλό θα ήταν να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, καθώς και να προγραμματίσετε τη σάρωση του συστήματος σας για κακόβουλο λογισμικό, με κάποια αξιόλογη λύση antivirus.

Πηγή: gr.pcmag.com

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress