«Δολοφονία Λαμπράκη: Η ιστορική συζήτηση 50 χρόνια μετά»

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία συμμετέχει στη 13η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-HELEXPO (περίπτερο 15, Stand 14).

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του τόμου των πρακτικών της ημερίδας «Δολοφονία Λαμπράκη: Η ιστορική συζήτηση 50 χρόνια μετά», τιμώντας τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μαΐου 1963. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 18:00, στην Αίθουσα Αριστοτέλης, περίπτερο 13.

Ο τόμος περιλαμβάνει τις ομιλίες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ημερίδας που είχε διοργανώσει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων στις 11 Οκτωβρίου 2013, στο πλαίσιο της έκθεσης «Βία κατά εκπροσώπων του λαού: 50 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Ιωάννα Παπαθανασίου, ιστορικός, διευθύντρια ερευνών ΕΚΚΕ, Στράτος Δορδανάς, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας, ΒΣΑΣ, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Δημοσθένης Δώδος, αναπληρωτής καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας.

ΑΠΕ

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress