Διασχίζει την Βρετανία με ποδήλατο από το σπίτι του..

Ένας προγραμματιστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών από την Αγγλία, σχεδίασε ένα νέο παιχνίδι που συνδυάζει την άσκηση μαζί ένα απολαυστικό ταξίδι στους δρόμους της Βρετανίας, δημιουργώντας το πρώτο εικονικό ποδηλατικό ταξίδι που σε ταξιδεύει κυριολεκτικά σε όλους τους δρόμους της Βρετανίας και που με την χρήση μια μάσκας εικονικής πραγματικότητας σε μεταφέρει στον δρόμο..

Ο Aaron Puzey, σκέφτηκε την ιδέα του εικονικού ποδήλατου, όταν ο ίδιος είχε βαρεθεί να κάνει καθημερινά την ίδια διαδρομή με το ποδήλατο του, βλέποντας καθημερινά τους ίδιους δρόμους και τις ίδιες εικόνες. Έτσι σκέφτηκε να συνδυάσει την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας που μαζί με ένα στατικό ποδήλατο θα μπορούσαν να τον ταξιδέψουν σε όλους τους δρόμους της χώρας..

pic11

Εφοδιασμένος με την συσκευή εικονικής πραγματικότητας της Samsung που συνέδεσε με την εφαρμογή Google Streetview όπου είναι περασμένοι ψηφιακά με φωτογραφίες οι περισσότεροι δρόμοι του πλανήτη (ακόμα και οι δρόμοι του χωριού σας εκεί βρίσκονται..), και σχεδίασε ένα application που θα μπορούσε να συγχρονίσει αυτά τα δύο μαζί με το στατικό του ποδήλατο και έτσι το εικονικό ταξίδι στους δρόμους της Βρετανίας έγινε εφικτό..

Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει το εικονικό του ταξίδι με στόχο να καλύψει 1,500 χιλιόμετρα που θα τον «ταξιδέψουν» μέχρι την Βόρεια Αγγλία, από την άνεση και την ζεστασιά του σαλονιού του!

Newmail.gr με πληροφορίες από theverge

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress