Δημιουργία Δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τη Γενική Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), κα. Σουζάνα Γιάκαμπ, στο περιθώριο της Διημερίδας Διαλόγου «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Υγείας και ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη δημιουργία δικτύου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας.

Αποτυπώθηκε η συμφωνία του ΠΟΥ με τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ της καθολικής πρόσβασης των πολιτών σε ένα αναβαθμισμένο και ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παράλληλα δε, όπως σημειώνεται, επισημάνθηκε η ανάγκη συναίνεσης και ενεργητικής συμμετοχής της κοινωνίας και των λειτουργών της υγείας.
Και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε ανησυχία για την επιβράδυνση των δεικτών υγείας του ελληνικού πληθυσμού κατά τα τελευταία χρόνια και επισημάνθηκε η ανάγκη εμβάθυνσης στην πρόληψη και την αγωγή υγείας.

Επιπλέον, τονίστηκε από κοινού η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του τομέα της υγείας, σε αντίθεση με τις περικοπές που προκρίθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη.

Τέλος, συμφωνήθηκε η μόνιμη παρουσία του Οργανισμού στην Ελλάδα με ίδρυση γραφείου, δείγμα της σταθερής διάθεσης των δύο πλευρών για συνεργασία και παροχή τεχνικής υποστήριξης στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των πολιτικών Υγείας.

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress