“Δεσμευτήκαμε να προστατέψουμε συντάξεις, μισθούς και πρώτη κατοικία”

Στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία του ασφαλιστικού και του φορολογικού στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε στις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σε λίγα χρόνια δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν οι συντάξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση τονίζοντας  ότι:

Στόχος μας δεν είναι να κλείσει η αξιολόγηση. Στόχος ήταν να προχωρήσει η διαδικασία και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό.
Τα προηγούμενα χρόνια πρώτα κάποιοι έπαιρναν την ψήφο του λαό και μετά πήγαιναν σε συμφωνία.

Ομως οι δεσμεύσεις δεν ήταν μόνο η υλοποίηση της συμφωνίας αλλά και να προστατέψουμε τους αδύναμους. Δεσμευτήκαμε να προστατέψουμε συντάξεις, μισθούς και πρώτη κατοικία. 

Κληθήκαμε να υλοποιήσουμε μια δύσκολη συμφωνία αλλά μεδικλείδες και διασφαλίσεις.Δεσμευτήκαμε να προστατέψουμε συντάξεις, μισθούς και πρώτη κατοικία

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι αποφεύγει να συζητήσει με την κυβέρνηση για τα κρίσιμα θέματα προκειμένου να υπάρξει εθνική διαπραγματευτική γραμμή και για το θέμα του ασφαλιστικού λέγοντας:

“Ζήτησα από τον Νοέμβρη να υπάρχει συμφωνία για να περικοπούν οι συντάξεις.  Ζήτησα σύγκληση των πολιτικών αρχηγών για κοινή πορεία για το ασφαλιστικό. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις βρήκαν φτηνές δικαιολογίες για να αποφύγουν συναίνεση.
Δεχτήκαμε την χλεύη ορισμένων μας έλεγαν ότι δήθεν προσπαθούσαμε να τετραγωνίσουμε τον κύκλο. Μας έλεγαν, βγάλτε τα πέρα μας. Και τα βγάλαμε.”

Για το φορολογικό νομοσχέδιο ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «συντάχθηκε με προοδευτικότητα και τη δικαιότερη κατανομή των βαρών, ενώ παίρνει ως βάση και την οικογενειακή κατάσταση», και το 98% των φορολουμένων θα έχουν μικρή επιβάρυνση ή ακόμα και ελάφρυνση.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν έχουν αφορολόγητο όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, το 92% θα πληρώσει μικρότερο φόρο, ενώ το 71% των φορολογουμένων με μεικτό εισόδημα από επιχειρήσεις και μισθούς θα πληρώσει μικρότερο φόρο συνέχισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια που δεν μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, και αναφέρθηκε και στις 100 δόσεις που βοήθησαν σημαντικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

newmail.gr newsroom

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress