«Δάκρυα στην Έρημο» της Κριστέλλας Δημητρίου

Έως το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 θα διαρκέσει η Έκθεση Ζωγραφικής «Δάκρυα στην Έρημο» της Κριστέλλας Δημητρίου, τα εγκαίνια της οποίας πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 19/6/16, στην γκαλερί Follow your Art.

 

Ορμώμενη από την πολλαπλή εμπειρία της μετανάστευσης, η ζωγράφος δημιουργεί αφαιρετικά τοπία, μεικτής τεχνικής.  Μέσα σε αυτά τα τοπία διαφαίνονται οργανικές φόρμες, υπό την έννοια των μερών ενός σώματος, όπου άλλοτε εμφανίζονται δειλά, κι άλλοτε κυριαρχούν του τοπίου.  Οι πίνακές της, σχεδόν μονοχρωματικοί, φέρουν συμβολική και διττή σημασία, με το κίτρινο, λ.χ., να εκφράζει τη «μελαγχολία» του πολιτισμού αλλά και την «αισιοδοξία» της φύσης.

 

Η Κριστέλλα Δημητρίου γεννήθηκε στην Λευκωσία. Σπούδασε στη Μελβούρνη -ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών και μουσική στο Παν/μιο La Trobe.  Έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ατομικές Εκθέσεις έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές τόσο στην Ευρώπη όσο και την Αυστραλία, ενώ έργα της εκτίθενται στο Εθνικό Μουσείο της Αυστραλίας.

Μεγάλο μέρος των έργων της που παρουσιάζεται στην έκθεση στην γκαλερί Follow your Art (Καψάλι, Κύθηρα, τηλ: 6973639044) εκτίθενται για πρώτη φορά.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης: 8:00μμ – 00.00

 

 

FOLLOW YOUR ART: Καψάλι, Κύθηρα, τηλ: 6973639044

https://www.facebook.com/FollowYourArtgallery

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress