Γιατί η γυμναστική είναι τόσο σημαντική τελικά;

Εάν κάθεστε, διαβάζοντας αυτό το άρθρο, ήρθε η ώρα να σηκωθείτε από την καρέκλα σας, διότι το να μη γυμναζόμαστε είναι τελικά τόσο κακό όσο το κάπνισμα!

sports 1

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Σουηδία και διήρκεσε 45 χρόνια, στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 άτομα μέσης ηλικίας, απεδείχθη ότι όσοι γυμνάζονταν είχαν 21% λιγότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου!

sports 6

Ουσιαστικά η έρευνα ξεκίνησε ώστε να αποδειχθεί η σχέση του καπνίσματος με τον πρόωρο θάνατο, όμως οι ερευνητές εντυπωσιάστηκαν όταν ανακάλυψαν τη σχέση της γυμναστικής και της μακροζωίας.

sports 4

Οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν το νούμερο ένα παράγοντα θνησιμότητας του δυτικού κόσμου, σύμφωνα με τον παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πως συνδέεται αυτό με την άσκηση; Η γυμναστική αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς, μειώνει την αρτηριακή πίεση και σχετίζεται με την εμφάνιση χοληστερίνης. Επομένως, ένας άνθρωπος που ασκείται συστηματικά και ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής, έχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει κάποια καρδιαγγειακή πάθηση.

sports 3

Γι’ αυτό σηκωθείτε και αρχίστε να γυμνάζεστε. Ακόμη και με το καθημερινό χαλαρό περπάτημα θα δείτε μεγάλη διαφορά τόσο στην υγεία, όσο και στη διάθεσή σας!

sports 2

Newmail.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress