Βρασμένα αυγά στο ηφαίστειο..

To ηφαίστειο Owakudani, ή αλλιώς η “Κοιλάδα των βραστών αυγών” βρίσκεται στην ορεινή περιοχή Hakone της Ιαπωνίας και εδώ και δεκαετίες είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Ο λόγος.. βραστά  αυγά στα νερά της καλδέρας που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού! Το ηφαίστειο Owakudani μπορεί να βρίσκεται εδώ και χιλιάδες χρόνια σε κατάσταση stand by.. ωστόσο κατά διαστήματα κάνει μικρές ηφαιστειακές εκρήξεις απελευθερώνοντας μικρές ποσότητας λάβας και ηφαιστειακών αερίων χωρίς ωστόσο να προκαλεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

eggs-2 eggs-3

Αυτό που κάνει την περιοχή ιδιαίτερα δημοφιλή είναι η συνήθεια των ντόπιων κατοίκων της περιοχής να βράζουν αυγά στις καυτές πηγές του ηφαιστείου, μια συνήθεια που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχθεί και ιδιαίτερα επικερδής με τους τουρίστες να συρρέουν κατά χιλιάδες στην κορυφή του βουνού για να δοκιμάσουν τα ηφαιστειακά μαύρα αυγά που σύμφωνα με τους ντόπιους έχουν ιδιαίτερα ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία καθώς όπως λένε χαρακτηριστικά, κάθε “ηφαιστειακό” αυγό σου χαρίζει 7 χρόνια ζωής!

eggs-4 eggs-5 eggs-6

Οι τουρίστες πρέπει να περπατήσουν τουλάχιστον ένα χιλιόμετρο ανηφορικού και δύσκολου ορεινού δρόμου μέχρι να φτάσουν στο σημείο που βράζονται τα αυγά, με τους ντόπιους να έχουν στήσει ξύλινους πάγκους όπου οι τουρίστες μπορούν να κάτσουν και να φάνε το ” θαυματουργό” ηφαιστειακό αυγό..

eggs-7 eggs-8 eggs-9 eggs-10 eggs-11 eggs-12

 

 

Πηγές φώτο: 12345

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress