Βρήκαν το μαύρο κουτί αεροπλάνου μετά από 31 χρόνια!

Ο Νταν και ο Ισάακ είναι δύο φίλοι από την Βοστώνη των ΗΠΑ, που πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν ένα ταξίδι προκειμένου να εντοπίσουν το μαύρο κουτί ενός αεροπλάνου που είχε πέσει στις Άνδεις πριν από 31 χρόνια, και τελικά το εντόπισαν!

bol2

Πριν από ένα χρόνο μετά την εξαφάνιση της πτήσης των Μαλαισιανών Αερογραμμών MH370, οι δύο φίλοι μετά από έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο διαπίστωσαν ότι από το 1965 σε περίπου 20 αεροπλάνα που είχαν χαθεί τα ίχνη τους, δεν είχαν βρεθεί τα μαύρα κουτιά και σε αυτές τις πτήσεις συμπεριλαμβάνονται και τα μαύρα κουτιά από τα αεροπλάνα που προσέκρουσαν στους δίδυμος πύργους τον Σεπτέμβριο του 2001..

bol3

Η πτήση που τους τράβηξε το ενδιαφέρον ήταν μια πτήση της εταιρείας Eastern Airlines  , με κωδικό 980, η οποία είχε απογειωθεί από την Παραγουάη και είχε προορισμό το Μαιάμι , τον Ιανουάριο του 1985. Το αεροσκάφος συνετρίβη στο βουνό Illimani στην Βολιβία, και τα συνεργεία διάσωσης δεν κατάφεραν ποτέ να εντοπίσουν το μαύρο κουτί καθώς θεωρούσαν ότι το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι δύσβατο και θα ήταν σχεδόν αδύνατη η προσέγγιση του. Οι δύο φίλοι από την Βοστώνη αποφάσισαν να ταξιδέψουν μέχρι την Βολιβία και να εντοπίσουν οι ίδιοι το μαύρο κουτί, θεωρώντας ότι θα μπορέσουν με ευκολία να το εντοπίσουν, όπως και έγινε!

Μετά από μια εξουθενωτική ορειβασία 15 ωρών στο βουνό και σε υψόμετρο έξι χιλιάδων μέτρων οι δύο τολμηροί ορειβάτες κατάφεραν να εντοπίσουν το μαύρο κουτί της πτήσης 980!

bol1

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress