Βελτιωμένες υπηρεσίες από την Mozilla

Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι πολύ καλή στο να βρίσκει για παράδειγμα οδηγίες για να φτιάξεις ένα κέικ, να φτιάξεις το δικό σου PC ή να μαστορέψεις κάτι μόνος σπίτι σου. Αυτό απαιτεί Google search και να κάνεις κλικ σε ένα website.

Στη συνέχεια διαβάζεις και αν χρειαστείς περισσότερο περιεχόμενο, πας πίσω και να διαλέξεις κάποιο άλλο αποτέλεσμα και ούτω καθεξής.

Τι θα λέγατε όμως αν υπήρχε ένας πιο έξυπνος τρόπος να σερφάρεις το web; Αυτό θέλει να κάνει η Mozilla, με το Context Graph, το οποίο θα προτείνει στους χρήστες ποια σελίδα να επισκεφτούν μετά. Η πρόταση γίνεται με βάση αυτά που διαβάζει ο χρήστης εκείνη την στιγμή.

Είναι παρόμοιο με αυτό που κάνει το Facebook, όταν σου προτείνει άρθρα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το Context Graph θα λειτουργεί ως εξής: Για παράδειγμα, αν μαθαίνεις να φτιάχνεις κάτι καινούργιο, όπως μια επισκευή σε ένα ποδήλατο, το κουμπί forward θα σε βοηθάει να βρεις άλλα αποτελέσματα, βασισμένα στα βήματα που ακολούθησαν άλλοι χρήστες για να λύσουν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα.

Η Mozilla είχε δοκιμάζει μια παρόμοια λειτουργία με το δοκιμαστικό Activity Stream. Παρόλα αυτά, δεν γνωρίζει αν το Context Graph γίνει αποδεκτό, αλλά πιστεύει ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

Πηγή: techblog.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress