Βαρεθήκατε τη δουλειά σας; H NASA ψάχνει αστροναύτες για τον Άρη!

Έχετε βαρεθεί κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια, ξυπνητήρι, πρωινό στο πόδι, μποτιλιάρισμα και εκνευρισμός μέχρι να φτάσετε στη δουλειά σας όπου το πιο πιθανό είναι ότι κάθε μέρα κάνετε το ίδιο ακριβώς πράγμα.. Η NASA έρχεται να σας απαλλάξει από την βαρεμάρα της καθημερινότητας προσφέροντας θέσεις για αστροναύτες προκειμένου να ταξιδέψουν σε μελλοντική αποστολής της Αμερικάνικης Διαστημικής Υπηρεσίας στον κόκκινο πλανήτη, τον Άρη! Πριν από λίγες μέρες μάλιστα μια ομάδα εθελοντών βγήκε μετά από ένα ολόκληρο χρόνο από την “απομόνωση”, κλεισμένοι σε έναν τεράστιο θόλο στην Χαβάη που εξομοίωνε τις συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη Άρη!

m2 m3

Από τις αρχές του 2016, η NASA δέχεται βιογραφικά υποψηφίων αστροναυτών σε διαφορετικές ειδικότητες, όπως πιλότοι, μηχανικοί, επιστήμονες, γιατροί και μια λίστα άλλων διαφορετικών ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην πρώτη αποικία των ανθρώπων στον Άρη. Ο υπεύθυνος για την στελέχωση του φιλόδοξου αυτού προγράμματος της ΝASA για την εξερεύνηση του κόκκινου πλανήτη, Τσαρλς Μπόλντεν δήλωσε ότι “οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν την πρώτη αυτή εξερευνητική ομάδα που θα ταξιδέψει μέχρι τον Άρη, θα βάλει τα θεμέλια και τις βάσεις για τις επόμενες γενιές που μπορεί στο μέλλον να ταξιδεύουν μαζικά σε έναν πλανήτη που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή..

m4 m5 m6

Αν είστε από τους τυχερούς που θα επιλεγούν από τη NASA για το πρόγραμμα των μελλοντικών αστροναυτών θα πρέπει να περάσετε την ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη εκπαίδευση αστροναυτών της Διαστημικής Υπηρεσίας η οποία διαρκεί σχεδόν τρεις μήνες, και αφού περάσετε τα πρώτα ιατρικά τεστ, θα πρέπει να αντέξετε ιδιαίτερα δύσκολες προσομοιώσεις,  όπως περιστροφές με τρομακτικές ταχύτητες, νοητικά τεστ με έλλειψη οξυγόνου, παραμονή για αρκετές ώρες μέσα σε τεράστιες πισίνες όπου εξομοιώνεται η έλλειψη βαρύτητας, εκτελώντας μια σειρά από εργασίες που θα φέρουν το σώμα αλλά και το μυαλό σας στα όρια τους..

m7 main1

Αν τελικά επιλεχθείτε  για να ταξιδέψετε στον Άρη, ο μισθός ενός αστροναύτη ξεκινάει από 60,000 μέχρι και 90,000 ευρώ τον χρόνο! Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της NASA μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

 

Διαφημιστικά πόστερ της NASA για το πρόγραμμα εκπαίδευσης..

n2 n3 n4 n5 na1

 

n7 n8 n9

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress