Αυτός είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στη Γη!

Αν κάνετε μια αναζήτηση στο Google στα αγγλικά τον όρο “happiest man on earth” (o πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον πλανήτη), το όνομα του Μάθιου Ρικάρντ θα βγει πρώτο στα αποτελέσματα της αναζήτησης, με τον 69χρονο Βουδιστή Μοναχό να έχει ανακηρυχθεί από τους επιστήμονες ως ο πιο επιστημονικά αποδεδειγμένα ευτυχισμένος άνθρωπος του πλανήτη μας!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.. Ο 69χρονος Μοναχός με καταγωγή από τη Γαλλία, συμμετείχε σε μια μεγάλη έρευνα μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου του πανεπιστημίου του Ουισκόσιν, που διήρκεσε σχεδόν 12 χρόνια! Ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ρίτσαρντ Ντείβιντσον τοποθέτησε 256 μικρούς αισθητήρες στο κεφάλι του 69χρονου μοναχού και τον παρακολούθησε την ώρα που έκανε τον καθημερινό του διαλογισμό. Προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι κατά την διάρκεια του διαλογισμού ο εγκέφαλος του παρήγαγε ένα μεγάλο αριθμό εγκεφαλικών κυμάτων “γάμμα” που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την μνήμη, την προσοχή και την συνείδηση. Επίσης κατά την διάρκεια του διαλογισμού παρατηρήθηκε μεγάλη δραστηριότητα στην αριστερή πλευρά του προμετωπιαίου φλοιού του εγκεφάλου, περιοχή που συνδέεται με την ευτυχία και την θετική σκέψη κάθε ατόμου!  Ο ίδιος δεν αποδέχεται τον τίτλο του πιο ευτυχισμένου ανθρώπου στον πλανήτη, λέγοντας ότι το μόνο που κάνει είναι να διαλογίζεται σε καθημερινή βάση, γεγονός που τον κάνει πιο χαρούμενο και ευτυχισμένο στη ζωή του.

riccard-2

Ο ευτυχισμένος μοναχός  μιλώντας στις αρχές του χρόνου στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός όπου και ήταν προσκεκλημένος τόνισε ότι όλα τα προβλήματα του ανθρώπου ξεκινάνε από τον εγωισμό. “Σταματήστε να σκέφτεστε συνέχεια το εγώ και το εγώ” είπε χαρακτηριστικά στην ομιλία του. Αν θέλετε πραγματικά να είστε ευτυχισμένοι πρέπει να επιστρέψετε στην αθωότητα των παιδικών σας χρόνων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήνετε του πάντες να σας εκμεταλλεύονται, αλλά θα πρέπει να βάλετε ξανά την αγνότητα και την καθαρή σκέψη στη ζωή σας, τόνισε ο ευτυχισμένος μοναχός..

French Buddhist monk Matthieu Ricard arrives on September 21, 2013 at the Elysee presidential Palace in Paris. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD (Photo credit should read KENZO TRIBOUILLARD/AFP/Getty Images)

Ο Μάθιου Ρικάρντ τόνισε ότι σε όλους τους ανθρώπους υπάρχει μέσα το καλό, καθώς η καλοσύνη είναι έμφυτη σε όλους μας και το μόνο που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να την ανακαλύψουμε, και όπως ένας δρομέας που θέλει να τρέξει σε έναν μαραθώνιο πρέπει να χτίσει σιγά σιγά την αντοχή του με διαρκή προπόνηση, έτσι και ο άνθρωπος που θέλει να γίνει πραγματικά ευτυχισμένος πρέπει να “προπονηθεί” στην καλοσύνη και στην θετική σκέψη, προσφέροντας ανιδιοτελή  αγάπη σε όλους τους ανθρώπους.

15 λεπτά την ημέρα μπορεί να κάνουν τη διαφορά!

Ο 69χρονος μοναχός, προτείνει μάλιστα και ένα σύντομο πρόγραμμα “προπόνησης ευτυχίας”, σημειώνοντας ότι αρκούν 15 λεπτά κάθε μέρα όπου θα πρέπει να επικεντρώνεστε μόνο σε θετικές σκέψεις και σε καταστάσεις και εικόνες που σας φέρνουν χαρά. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος, χωρίς κανέναν περισπασμό και αφήστε την σκέψη σας να ταξιδέψει προς φωτεινά μονοπάτια που σίγουρα βρίσκονται κάπου κρυμμένα μέσα στη ψυχή σας..

Newmail.gr 

French Buddhist monk Matthieu Ricard at a friend's house in Oakland, CA, on February 10, 2007. Ricard, a Ph.D. degree in molecular genetics and the son of renowned French philosopher Jean-Francois Revel, resides at Shechen Tennyi Dargyeling Monastery in Nepal. Ricard has been scientifically assessed through MRI scans as one of the happiest people in the world.

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress