Αυτοκίνητο.Ο πρώτος και μεγαλύτερος έρωτας ενός άντρα

Γιάννης Καρακώστας

Γιάννης Καρακώστας

Η σχέση του άντρα με το αυτοκίνητό του είναι ξεχωριστή. Για τον άντρα, το αυτοκίνητο δεν είναι ένα απλό μεταφορικό μέσο. Είναι η “προέκταση” του εαυτού του. Είναι το όνειρό του. Είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει.

Από τα πρώτα παιδικά του χρόνια, θυμάται τον εαυτό του να κάθεται στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου και να καμαρώνει τον πατέρα του που οδηγεί. Ένιωθε τρομερή ασφάλεια εκείνη την ώρα. Γι αυτόν δεν υπήρχε τίποτε άλλο πέρα από τον πατέρα του, το αυτοκίνητο και το όνειρό του να καθίσει μια μέρα στο κάθισμα που τώρα κάθεται ο πατέρας του.

Και μετά, εκεί γύρω στα 17-18, έρχεται η στιγμή που το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η πρώτη επαφή με το αντικείμενο του πόθου του. Στρογγυλοκάθεται στη θέση του οδηγού, κρατάει το τιμόνι, με τα πόδια πιέζει δειλά τα πεταλια, και χαίδευει τον λεβιέ των των ταχυτήτων, σαν να χαϊδευει το χέρι της κοπέλας με την οποία είναι ερωτευμένος. Πλέον μοιράζει την αγάπη του ανάμεσα σε αυτήν και το αυτοκίνητο. Γυρίζει τη μίζα με το κλειδί,βάζει μπρος και νιώθει ένας μικρός Θεός.

Και μετά βγάζει το δίπλωμα οδήγησης. Και πλέον δεν αντέχει να μοιράζεται την αγάπη του με τον πατέρα του. Θέλει το δικό του αυτοκινήτο. Ψάχνει ώρες ατελείωτες να βρει το ιδανικό. Αυτό που θα του ταιριάζει και θα τον κάνει να ξεχωρίζει.

Το βρίσκει και το παίρνει στο σπίτι του. Το πρώτο βράδυ κοιμάται ελάχιστα και κατά πάσα πιθανότητα μέσα στοκαινούριο του απόκτημα. Πηγαίνει βόλτες, θέλει να το δείξει σε όλους. Ασχολείται μαζί πολλές ώρες την ημέρα,  το γυαλίζει, το προσέχει, το φροντίζει. Φτιάχνει τις πιο δυνατές αναμνήσεις με το αυτοκίνητό του. Έχει κλάψει εκεί μέσα, έχει κάνει ταξίδια, εξόδους, τον συνοδεύει στην δουλειά και στα ραντεβού με την κοπέλα του.

Και έρχεται η στιγμή που κάνει οικογένεια. Τα πραγματα αρχίζουν και σοβαρευουν. Πλέον το αυτοκίνητο μεταφέρει τα παιδιά του. Αποκτά άλλο ρόλο στη ζωή του. Αργότερα είναι αυτός ο οποίος μαθαίνει στα παιδιά του να οδηγούν και νοσταλγει τις δικές του πρώτες στιγμές στο τιμόνι. Και η σχέση τους αρχίζει να χαλάει όταν το παιδί του έχει βγει με το αυτοκίνητο για βράδυ και αυτός στο σπίτι δεν μπορεί να κοιμηθεί μέχρι να γυρίσει.

Η σχέση λοιπόν του άντρα με το αυτοκίνητο, είναι μια σχέση πάθους που ξεκινάει από τα πρώτα παιδικά χρόνια και δυναμώνει μέ το πέρας του χρόνου, μέχρι να καταλήξει να γίνει σχέση μίσους προς το τέλος της ζωης του. Δεν έχει σημασία αν είναι φθηνό ή ακριβό, τύπου τζιπ, σπορ, κάμπριο λιμουζινα η ένα απλό αυτοκίνητο πόλης.

Είναι το αυτοκίνητό του.Κ πρώτος και μεγαλυτερός του έρωτας.


 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress