Αυτά θα είναι τα σπίτια στον Άρη!

Σε παλαιότερο άρθρο είχαμε αναφερθεί στις δοκιμές που κάνουν οι αστροναύτες σε αυτό απομακρυσμένο μέρος του πλανήτη, που προσομοιώνει πολύ τις συνθήκες που θα επικρατούν στον κόκκινο πλανήτη. Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει ο καιρός που ο άνθρωπος θα πατήσει κυριολεκτικά το πόδι του στον Άρη, η NASA έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει τα σπίτια που θα μένουν οι τολμηροί και πρωτοπόροι αστροναύτες που θα είναι οι πρώτοι άποικοι σε έναν διαφορετικό πλανήτη!

Με το ταξίδι προς τον κόκκινο πλανήτη να διαρκεί αρκετές μέρες, οι αστροναύτες που θα προσεδαφιστούν στον Άρη, δεν θα μείνουν λίγες ώρες ή μέρες όπως έκαναν οι συνάδελφοι τους στις αποστολές Apollo προς την Σελήνη. Αντίθετα οι αστροναύτες στον Άρη θα μείνουν μέχρι και μήνες, μελετώντας τις συνθήκες, τις σωματικές αλλά και τις σωματικές επιπτώσεις που θα έχει η πολύμηνη παραμονή στον κόκκινο πλανήτη! Εξάλλου δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας που δηλώνουν ανοιχτά πλέον ότι ο Άρης μπορεί στο μέλλον να αποτελεί ένα καταφύγιο για τους κατοίκους της Γης, καθώς οι κλιματολογικές συνθήκες με τα ακραία φυσικά φαινόμενα να έχουν προκαλέσει ολοκληρωτική καταστροφή στον πλανήτη μας, θα έχει αναγκάσει πολλές κυβερνήσεις του πλανήτη να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο… να φύγουμε όλοι να πάμε αλλού.. στον Άρη!

Τα σπίτια των Αστροναυτών στον Άρη, ονομάζονται οι “Θόλοι του Άρη” από το σχήμα που έχουν, σχέδιο που δεν επιλέχθηκε καθόλου τυχαία, με τον θόλο να αποτελεί ένα τέλειο ενεργειακό σχήμα το οποίο συλλέγει ηλιακή ενέργεια σε όλα του τα σημεία και σε όλη την διάρκεια της ηλιοφάνειας στον Άρη. Το υλικό που θα αποτελείται ο θόλος είναι ένα επτασφράγιστο μυστικό που ακόμα η επιστημονική ομάδα της NASA δεν έχει αποκαλύψει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα εξαιρετικά ελαφρύ και ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό που θα αντέχει τις θυελλώδεις ανεμοθύελλες που σαρώνουν τον Άρη.

Με πληροφορίες από NASA

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress