Αρχαίοι Έλληνες έφτιαξαν τον πήλινο στρατό στην Κίνα!

Ελληνικό “χρώμα” φαίνεται ότι έχει ο διάσημος πήλινος στρατός στη Κίνα, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες ο δημοφιλής στρατός από τερακότα που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης Χσιάν, έχει κατασκευαστεί κάτω από τις εντολές Ελλήνων τεχνιτών. Σύμφωνα με τα ευρήματα των επιστημόνων που θα παρουσιαστούν σε λίγες μέρες σε ντοκιμαντέρ του BBC, κάποιος Έλληνας γλύπτης βρέθηκε στην περιοχή και συγκεκριμένα στο μαυσωλείο του πρώτου Κινέζου αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουάνγκ προκειμένου να εκπαιδεύσει τους ντόπιους γλύπτες για την δημιουργία του μοναδικού αυτού πήλινου στρατού!

pilinos-stratos3

Ο επικεφαλής των αρχαιολόγων δήλωσε ενθουσιασμένος στο BBC, ότι αυτό δείχνει για πρώτη φορά ότι υπήρχε ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της Κίνας και του Δυτικού Πολιτισμού, πολύ πριν ανοίξει ο Δρόμος του Μεταξιού. Ο περίφημος στρατός από τερακότα είχε ανακαλυφθεί το 1974, όταν Κινέζοι αγρότες εκτελούσαν εργασίες στην περιοχή με αποτέλεσμα να βρούνε μερικούς πήλινους στρατιώτες, και με τους αρχαιολόγους να ανακαλύπτουν σύντομα έναν στρατό με περισσότερους από 6,000 πήλινους στρατιώτες!

pilinos-stratos2

Αξίζει να σημειωθεί ότι χρησιμοποιήθηκε κάποιο συγκεκριμένο καλούπι για τον τεράστιο αυτό στρατό, καθώς οι στρατιώτες είναι διαφορετικού ύψους και σωματότυπου, γεγονός που αποδεικνύει ότι ίσως να χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες αληθινοί στρατιώτες ως μοντέλα, με τα πρόσωπα του πήλινου στρατού να έχει το καθένα μια ξεχωριστή έκφραση! Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά ευρήματα που φέρνει τον Ελληνικό πολιτισμό να επηρεάζει καθοριστικά την τέχνη στη Κίνα, ο πρώτος αυτοκράτορας της Κίνας Τσιν Σι Χουάνγκ ήταν προφανώς επηρεασμένος από τα ελληνικά αγάλματα που έφτασαν στην Ασία μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π.Χ

Newmail.gr με πληροφορίες από BBC  

pilinos-statos4

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress