από την Άρτα @ 1ο Reborn in Athens

Κυριακή, 17 και Δευτέρα,18 Ιουλίου @ Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες

 

 

Το “Inverted” του Γιάννη Ευαγγέλου είναι ένα σύγχρονο ελληνικό, αλληγορικό έργο–με επιρροές από το θέατρο του παραλόγου- το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά επί σκηνής στην Άρτα, στο χώρο εκδηλώσεων Διώνη, και τώρα συμμετέχει στο 1ο Reborn in Athens, σε σκηνοθεσία Χρήστου Γαλάνη.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Πίσω από μία κλειστή πόρτα, ένας κρατούμενος υψηλής επικινδυνότητας παίζει διανοητικά παιχνίδια με τους φύλακές του, διαταράσσει τη λογική και τον ψυχισμό τους και τους ελέγχει ολοκληρωτικά. Οι 12 φύλακες μέσα σε κλίμα καχυποψίας και πανικού αλληλοεξοντώνονται. Οι επιζώντες φύλακες Α και Β επιδίδονται σε ένα  παιχνίδι επιβίωσης. Σε μιά πάλη  μέχρι  θανάτου για την επικράτηση του ενός.

 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Η παράσταση του Inverted ερευνά το πολυδιάστατο  ζήτημα του φόβου διαβλέποντας στον Α και τον  Β, πρόσωπα ενός ονείρου ή ενός  εφιάλτη όπου όλα μπορούν να συμβούν αναίτια, όπου όλα είναι δυνατά, επιτρεπτά,  «πραγματικά». Στην ίδια αυτή (ονειρική) πραγματικότητα, ο Α και ο  Β θα μπορούσαν να  αποτελούν δύο πλευρές της ανθρώπινης οντότητας, την πνευματώδη και την υλική, που υπό την επίδραση της ακραίας  συνθήκης του φόβου, συγκρούονται. Η υλική πλευρά κυριαρχεί και  ο ίδιος ο άνθρωπος -εξοστρακίζοντας την πνευματική του υπόσταση- μένει αποδυναμωμένος, φοβισμένος και μόνος έχοντας απέναντι του – λειψό – τον ίδιο του τον εαυτό.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Γιάννης Ευαγγέλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Γαλάνης

Σκηνογραφία: Βασιλική Καλοκαίρη

Κοστούμια: Βάνα Μπαλακέρα

Κατασκευή σκηνικών: Σωτήρης Γούσιας

Μακιγιάζ: Μαρία Καλοκαίρη

Φωτισμοί – Ήχοι: Γιώργος Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος Γιάννακας, Παύλος Αλεξίου

Ερμηνεύουν: Αποστόλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Ζαφείρης

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ @ REBORN IN ATHENS FESTIVAL

Χώρος Θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ /Τουρναβίτου 7, 10553 Αθήνα (Ψυρρή) /Τηλ. 2103235351

Ημερομηνίες και Ώρα Έναρξης: Κυριακή, 17 & Δευτέρα, 18 Ιουλίου στις 21.15

Γενική Είσοδος : 8 €

Διάρκεια: 61’

Παραγωγή: Pro4

Προπώληση Εισιτηρίων:  Ticket Services / Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσμαζόγλου) / Τηλ. αγορά: 210 7234567 / Online: www.ticketservices.gr / Καταστήματα Forthnet / Ταμείο του Θεάτρου μόνο τις ημέρες των παραστάσεων (17.00-21.30). Κρατήσεις Εισιτηρίων: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 10:00-16:00 στο 210-3255444

Περισσότερες Πληροφορίες: www.pro4.gr & www.facebook.com/theseumtheatre/?fref=ts

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress