Αποτοξίνωση τώρα!

To σώμα μας είναι εκτεθειμένο καθημερινά σε διάφορες τοξικές ουσίες που προέρχονται από το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε (ατμοσφαιρική ρύπανση κτλ), το φαγητό που τρώμε (χημικά και συντηρητικά στις τροφές και τους χυμούς), αλλά και από τα ίδια τα φάρμακα που παίρνουμε.

Σας προτείνουμε μερικούς απλούς τρόπους για να αποτοξινώσετε με φυσικό τρόπο όλες τις τοξίνες που μας “βομβαρδίζουν” σε καθημερινή βάση..

 

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα ποτήρι νερό με λεμόνι! 

Πριν φάτε το πρωινό σας πιείτε ένα ποτήρι νερό με χυμό από μισό λεμόνι, που θα σας βοηθήσει να διώξετε όλες τις τοξίνες από το σώμα σας. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο σε ένα ποτήρι νερό με τα ίδια αποτελέσματα. Το μηλόξυδο με το νερό το χρησιμοποιούσε και ο Ιπποκράτης στους ασθενείς του με εκπληκτικά αποτελέσματα, καθώς ήταν το ελιξήριο της εποχής!

Κατά την διάρκεια της ημέρας να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό.

gfd

 

 

Πιείτε έναν χυμό λαχανικών!

Λάχανο, σπανάκι, καρότο, ντομάτα, και οι επιλογές είναι αμέτρητες. Προσπαθήστε να εντάξετε στην καθημερινότητας σας ένα ποτήρι χυμό λαχανικών και το σώμα σας θα σας χρωστάει μεγάλη χάρη καθώς ο χυμός από τα λαχανικά αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά.

 

gf

 

Πράσινο τσάι! 

Ότι και να πούμε για το πράσινο τσάι θα είναι λίγο. Το θαυματουργό αυτό ρόφημα με τις πολλαπλές ευεργετικές του ιδιότητες θα αποτοξινώσει αποτελεσματικά τον οργανισμό σας, με τις πολυφαινόλες που περιέχει να πολεμούν δραστικά τις τοξίνες στο σώμα σας!

fd

 

Περιορίστε την κατανάλωση λευκής ζάχαρης! 

Περιορίστε ακόμα τα τεχνητά γλυκαντικά και στραφείτε σε πιο υγιεινά γλυκαντικά όπως το μέλι και τη στέβια.

φγ

 

Περιορίστε τα λευκά ψωμιά! 

Το λευκό αλεύρι λειτουργεί σαν ένα είδος κόλλας στον οργανισμό σας, προκαλώντας πεπτικές διαταραχές. Προτιμήστε ψωμί ολικής άλεσης!

γφ

 

Περιορίστε το κρέας!

Η μεσογειακή διατροφή μας δίνει την δυνατότητα να αντικαταστήσουμε με ευκολία το κόκκινο κρέας και να πάρουμε την πρωτεΐνη που χρειάζεται ο οργανισμός μας από άλλες τροφές. Στραφείτε προς τα όσπρια που περιέχουν και σίδηρο, και στα ψάρια με τις ευεργετικές ιδιότητες των ω-3 λιπαρών που περιέχουν.

οσπ

 

Διώξτε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας!

Το πιο σημαντικό το αφήσαμε για το τέλος. Όσο και να προσέχετε την διατροφή σας, όσο και να ακολουθείτε πιστά ένα σωστό και αντιοξειδωτικό διατροφικό πλάνο, αυτό θα πηγαίνει “στράφι” αν έχετε κοντά σας τοξικούς και αρνητικούς ανθρώπους. Γιατί δεν είναι μόνο οι τροφές και ο αέρας που περιέχουν επικίνδυνες για την υγεία μας τοξίνες, αλλά δυστυχώς και μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων. Η κακία, η ζήλια, το κουτσομπολιό μπορούν να βλάψουν το ίδιο τον οργανισμό σας όπως και ένα φαγητό με χημικά! Αναγνωρίστε τους αρνητικούς ανθρώπους που έχετε κοντά σας… και με ελαφρά πηδηματάκια.. απομακρυνθείτε. Δεν έχετε ανάγκη από την αρνητική ενέργεια των άλλων στη ζωή σας.. Αναπνεύστε ελεύθερα και με αισιοδοξία!

 

ccx

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress