Ανάπτυξη του τομέα τεχνητής νοημοσύνης στην Κίνα

Η Κίνα θα ενισχύσει την ανάπτυξη του τομέα τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence, AI) τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με  ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων.

Έως το 2018, η Κίνα θα κατασκευάσει πλατφόρμες για βασικές πηγές τεχνητής νοημοσύνης και θα σημειώσει σημαντική πρόοδο στη βασική τεχνολογία, ανέφερε το τριετές εφαρμοστικό πρόγραμμα για το “Internet Plus” AI.

Έως το 2018, η χώρα θα έχει ευθυγραμμιστεί με την παγκόσμια τεχνολογία και τις βιομηχανίες τεχνητής νοημοσύνης, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει βασικά έργα όπως έξυπνες οικιακές συσκευές, έξυπνα αυτοκίνητα, έξυπνες συσκευές που μπορούν να φορεθούν καθώς και ρομπότ. Οι κρατικές υπηρεσίες θα καταρτίσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές που θα στηρίξουν τον κλάδο και θα ενισχύσουν τη διεθνή συνεργασία, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Κίνα προωθεί τη ρομποτική βιομηχανία ενώ προσπαθεί να αναβαθμίσει τον μεταποιητικό της κλάδο και να αντιμετωπίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού. Πέρυσι, η χώρα ανακοίνωσε την πρωτοβουλία “Internet Plus” σε μια προσπάθεια να δώσει σε περισσότερες επιχειρήσεις την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν το διαδίκτυο.

Πηγή: real.gr

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress