Αδυνάτισμα: Πιείτε τσάι – αλλά χωρίς γάλα…

Ξεχάστε τις εξαντλητικές δίαιτες και το μέτρημα των θερμίδων. Το νέο όπλο για επιτυχημένο αδυνάτισμα είναι το τσάι, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Μόνο που θα πρέπει να το πίνετε χωρίς γάλα…

Επιστήμονες από την Ιαπωνία υπέβαλλαν μια ομάδα αρουραίων σε μια διατροφή με πάρα πολλές θερμίδες και λίπη, και τα ζώα άρχισαν να παχαίνουν. Όταν, όμως, άρχισαν να τους δίνουν και τσάι, τα ζώα έπαψαν να συσσωρεύουν περιττά κιλά.

Όπως εξηγούν στην επιθεώρηση «Nutrition», το όφελος του τσαγιού οφείλεται στα υψηλά επίπεδα ορισμένων θρεπτικών συστατικών που περιέχει, τα οποία εμποδίζουν την απορρόφηση του λίπους.

Τα συστατικά αυτά είναι οι θεαφλαβίνες και οι θεαρουβιγίνες, αλλά η δράση τους κατά της απορρόφησης του λίπους φαίνεται να εξουδετερώνεται από τις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος.

Η είδηση δεν είναι ό,τι το καλύτερο για τους κατοίκους της Δύσης, περισσότερο από το 90% εκ των οποίων συνηθίζουν να πίνουν το τσάι τους με γάλα.

Αν πάντως κάποιος δεν αντέχει να πιει σκέτο το τσάι του, ίσως πρέπει να προτιμήσει το… πλήρες γάλα έναντι του άπαχου! Και αυτό, διότι μία άλλη μελέτη υποδηλώνει πως το άπαχο εξουδετερώνει περισσότερο τα ωφέλιμα συστατικά του τσαγιού απ’ ό,τι το πλήρες.

Την μελέτη αυτή, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nutrition Research», πραγματοποίησαν η δρ Λίσα Ράιαν, από το Πανεπιστήμιο Oxford Brooks, και οι συνεργάτες της.

Πηγή: tanea.gr

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress