Ήρθε το μπλε κρασί!

To λευκό, το κόκκινο και το ροζέ είναι τα καθιερωμένα χρώματα του κρασιού εδώ και χιλιάδες χρόνια, και αν τα έχετε βαρεθεί ήρθε το μπλε κρασί για να ταράξει τα νερά στην αγορά του κρασιού!

blu2
Μια start up εταιρεία από την Ισπανία, τα τελευταία πέντε χρόνια σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και με κορυφαίους οινολόγους της χώρας κατάφερε να φτιάξει το πρώτο μπλε κρασί. Το κρασί αποτελείται από ποικιλίες λευκού και κόκκινου κρασιού από τα αμπέλια της εταιρείας στην περιοχή La Rioja. Το μπλε χρώμα του κρασιού οφείλεται στην ανθοκυανίνη που είναι μια φυσική χρωστική ουσία που βρίσκεται στον φλοιό του σταφυλιού!

vlu3

 

Η ισπανική εταιρεία Gik , που παράγει το ιδιαίτερο αυτό κρασί σημειώνει στην ιστοσελίδα της χαρακτηριστικά: “ Ξεχάστε ότι γνωρίζατε μέχρι σήμερα για το κρασί και αγνοήστε όλα τα στάνταρντ που ορίζουν ορισμένοι «ειδήμονες» του κρασιού που ίσως τελικά να μην είναι και τόσο ειδικοί στο κρασί…, και απολαύστε το μπλε κρασί που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την μοναδική του γεύση”

 

blu44

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress