« Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε… »

Με το έργο του Ιταλού συγγραφέα Λουίτζι Πιραντέλλο «Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» συνεχίζει το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων των τελειοφοίτων της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος» (Ελευσινίων 11, πλησίον στάσης μετρό Μεταξουργείο).  Το έργο ανεβαίνει σε διδασκαλία-σκηνοθεσία Λένας Φιλίπποβα και παρουσιάζεται με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο για το κοινό, την Παρασκευή 15/7 και το Σάββατο 16/7/2016, ώρα 9:00μμ.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ για το έργο:

Μια παρέα ανθρώπων αγωνιά να μάθει με κάθε τρόπο τι συμβαίνει πραγματικά στο σπίτι των νεοφερμένων γειτόνων τους. Οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες, οι πρωταγωνιστές της ιστορίας καταθέτουν ο καθένας τη δική του άποψη για τα γεγονότα και οι περίεργοι προσπαθούν απεγνωσμένα να δουν ποια θέση πρέπει να κρατήσουν.

 

Το έργο θέτει με πολύ έξυπνο τρόπο το ζήτημα της σχετικότητας της αλήθειας. Παράλληλα με τη γνωστή καυστική του γλώσσα περιγράφει τη διάθεση για κουτσομπολιό μιας μικρής κοινωνίας ανθρώπων που η περιέργειά τους παίρνει κανιβαλικές διαστάσεις.

 

«Νομίζω πως η ζωή είναι μία πολύ θλιβερή φάρσα», γράφει ο Πιραντέλλο. «Γιατί έχουμε μέσα μας -χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε πως, γιατί κι από που- την ανάγκη να εξαπατούμε αδιάκοπα τον εαυτό μας, δημιουργώντας μία πραγματικότητα (μία για τον καθέναν και ποτέ την ίδια για όλους) που κάθε τόσο αποδεικνύεται ότι είναι μάταιη και φανταστική. Όταν ένας άνθρωπος ζει, ζει και δεν φαίνεται. Λοιπόν, κάντε έτσι ώστε να φαίνεται, δείξτε τον την ώρα που ζει υπό το κράτος των παθών του. Βάλτε μπροστά του έναν καθρέφτη. Τότε ή μένει κατάπληκτος από την όψη του ή στριφογυρίζει τα μάτια του για να μην δει τον εαυτό του, ή έξω φρενών φτύνει την εικόνα του, ή οργισμένος δίνει μία γροθιά για να την καταστρέψει. Κι αν έκλαιγε, δεν μπορεί πια να κλάψει. Κι αν γελούσε, δεν μπορεί πια να γελάσει άλλο. Μια φορά, κάτι δυσάρεστο θα είναι το αποτέλεσμα. Αυτό το δυσάρεστο είναι το Θέατρό μου.»

 

Ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία, διδασκαλία: Λένα Φιλίπποβα

Επιμέλεια κοστουμιών:  Μάριος Ράμμος

Επιμέλεια μουσικής, φωτισμοί: Λένα Φιλίπποβα

Την κίνηση στη σκηνή του Λαουντίζι επιμελήθηκε η Χριστίνα Μαριάνου.

 

Παίζουν οι τελειόφοιτοι της Σχολής (με αλφαβητική σειρά):

Μαριλένα Βουγίδη, Γιώργος Γογώνης, Βικτώρια Γόμπου, Τρύφωνας Ζάχαρης, Νίκος Ζεγκίνογλου, Γιάννης Ίτσιος, Λίνα Καμπούρογλου, Φιλία Κανελλοπούλου, Μαίρη Κόκου, Χρόνης Μανικάς, Σεμίνα Μιτζέλου, Γιάννης Μουστάκας, Δημήτρης Πανέλης, Νικόλας Παπαευθυμίου, Δήμητρα Παπουρτζή, Κατερίνα Παρισσινού, Αναστασία Πλέλλη, Βαρβάρα Ραμπαούνη, Δέσποινα Ρεκούδη, Ιωάννα Σιμάτη, Ηλέκτρα Τσαγκανά, Θεώνη Τσούρμα.

 

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό.

 

Κρατήσεις Θέσεων (απαραίτητα) στα τηλ: 210-5203.562, 216-700.4191, 6972-287.889

Ώρες λειτουργίας: 10:00-21:00

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Χώρος θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος»

Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο, Πλησίον στάσης μετρό Μεταξουργείο

 

Θα ακολουθήσουν τα έργα «Δωδέκατη Νύχτα», «’Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», για τα οποία θα γίνει σύντομα αναλυτική ενημέρωση.

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress