Η κατανάλωση τυριού αυξάνει το προσδόκιμο ζωής!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Medicine, τα ώριμα τυριά περιέχουν μια ειδική χημική ουσία που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση των καρδιακών παθήσεων καθώς και να επιβραδύνει την διαδικασία γήρανσης αυξάνοντας σημαντικά το προσδόκιμο ζωής των ατόμων που καταναλώνουν συχνά τυροκομικά προϊόντα!

cheese-3

Οι επιστήμονες έκαναν αρχικά το πείραμα σε ποντίκια εργαστηρίου και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση ώριμου τυριού από τα ποντίκια ανέβασε σημαντικά το προσδόκιμο όριο ζωής τους. Στην συνέχεια διεξήχθη μια έρευνα όπου συμμετείχαν περισσότερα από 1,000 άτομα στην Ιταλία, διαφορετικών ηλικιών οι οποίοι και συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις καθημερινές τους διατροφικές τους συνήθειες. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά: όσοι από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τρώνε τυριά σε καθημερινή βάση, παρουσιάζουν πολύ χαμηλότερη πίεση από αυτούς που δεν έτρωγαν καθόλου τυριά. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η χημική ουσία που υπάρχει στα περισσότερα τυριά βοηθά τα κύτταρα του οργανισμού να απαλλαγούν αποτελεσματικά από τις τοξίνες! Οι επιστήμονες ωστόσο επισημαίνουν ότι η κατανάλωση των τυριών θα πρέπει να γίνεται με μέτρο και σύνεση καθώς μπορεί τα ώριμα  τυριά να είναι ευεργετικά για την υγεία μας, ταυτόχρονα όμως είναι “φορτωμένα” με πολλές θερμίδες..

cheese-1

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress