Ένα χωριό χωρίς πόρτες..

Σχεδόν 300 χιλιόμετρα ανατολικά του Μουμπάι στην Ινδία, βρίσκεται το χωριό  Shani Shingnapur, ένα μικρό χωριό όπου η λέξη εγκληματικότητα είναι μια άγνωστη έννοια, καθώς δεν υπάρχει ούτε μια πόρτα σε κανένα από τα σπίτια του ήσυχοι και ειρηνικού Ινδικού χωριού. Επίσης κανένας δεν κλειδώνει το αυτοκίνητο του, που μένουν με ανοιχτά παράθυρα όλο το διάστημα και τα ποδήλατα δεν χρειάζονται καμία κλειδαριά για να παραμείνουν ασφαλή. Στα λίγα καταστήματα του χωριού, οι ιδιοκτήτες τους αφήνουν ακόμα και το ταμείο ανοιχτό, όταν πετάγονται εκτός καταστήματος για κάποια δουλειά!

doors-2

Κάθε σπίτι στο πρωτότυπο αυτό χωριό διαθέτει μια κουρτίνα που εξυπηρετεί ως “πόρτα” και χρησιμοποιείται περισσότερο για να μην μπαίνουν στο σπίτι έντομα και κουνούπια. Ο λόγος που σε αυτό το χωριό κανείς δεν έχει τοποθετήσει ούτε μια πόρτα στο σπίτι του είναι γιατί πιστεύουν ότι ο Ινδός Θεός Lord Shani προστατεύει ολόκληρη την περιοχή από τους κλέφτες και τα κακοποιά στοιχεία, κρατώντας το χωριό ασφαλή τα τελευταία 300 χρόνια!

doors-3

Σύμφωνα με τους κατοίκους του μικρού χωριού, όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν 300 χρόνια όταν κατά την διάρκεια μιας περιόδου με έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, βρέθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού μια μεγάλη μαύρη πέτρα. Το επόμενο βράδυ ο αρχηγός του χωριού είδε ένα όραμα στο οποίο ο θεός Lord Shani του μίλησε και του αποκάλυψε ότι αυτή η μαύρη πέτρα θα προστατεύει για πάντα το χωριό και ότι θα πρέπει να τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο και όλοι οι κάτοικοι να προσεύχονται συχνά δίπλα στην πέτρα!

doors-4 lord

Πηγές φώτο: Getty images, surfolks

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress