Ένα φιλόδοξο σχέδιο για τα ταξίδια στον Άρη!

Στις 27 Σεπτεμβρίου, ο  Αμερικάνος δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ παρουσίασε ένα φιλόδοξο σχέδιο για τα διαστημικά ταξίδια προς τον κόκκινο πλανήτη, παρουσιάζοντας το πρώτο διαστημικό όχημα που σύμφωνα με τον επιχειρηματία θα μπορέσει στο μέλλον να μεταφέρει εκατοντάδες επιβάτες προς τον δεύτερο πλησιέστερο πλανήτη της Γης!

12 123e

Ο Μασκ που είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας SpaceX παρουσίασε τις λεπτομέρειες για το πρώτο διαστημικό ταξίδι, με τον πύραυλο SpaceX και την διαστημική κάψουλα χωρητικότητας 100 ατόμων να προσγειώνονται με ασφάλεια στον Άρη, και με τα επόμενα σχέδια του επιχειρηματία να περιλαμβάνουν το μελλοντικό εποικισμό του κόκκινου πλανήτη! Επιστήμονες αλλά και αστροναύτες της NASA που συμμετείχαν στην παρουσίαση του διαστημικού προγράμματος, τόνισαν ότι αν και το πρόγραμμα θέλει πολύ δουλειά ακόμα μέχρι να φτάσουμε στο σημείο να μπορούμε να στείλουμε με ασφάλεια επιβάτες στον Άρη, ωστόσο είναι κάτι εφικτό με την προοπτική εποικισμού του Άρη να μην ανήκει πλέον στην σφαίρα της φαντασίας..

2234 fee

Η εταιρεία SpaceX θα ξεκινήσει μέσα στο 2017 δοκιμές πάνω στο νέο πύραυλο που ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο κατασκευής, με την εταιρεία να σχεδιάζει μέσα στο 2018 να στείλει ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο στον Άρη. Η διαστημική κάψουλα Dragon θα προσεγγίσει τον κόκκινο πλανήτη και θα προσπαθήσει να επιτύχει μια προσγείωση στην επιφάνεια του Άρη, γεγονός που θα δώσει το πράσινο φως στην εταιρεία να προχωρήσει στον σχεδιασμό της πρώτης επανδρωμένης αποστολής.

Newmail.gr

1112

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress