Ένα σπίτι από εφημερίδες..

Αν ποτέ βρεθείτε στο Rockport στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, δεν θα πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε το διάσημο χάρτινο σπίτι, ακολουθώντας την ταμπέλα που γράφει προς “Paper House”, με το ιδιαίτερο αυτό σπίτι να είναι στην κυριολεξία κατασκευασμένο από χιλιάδες φύλλα εφημερίδων!

Το χάρτινο σπίτι ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1922 από τον μηχανικό Έλις Στενμαν, ο οποίος ήθελε να χτίσει ένα μικρό σπίτι για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Ξεκίνησε λοιπόν την κατασκευή του σπιτιού όπως κάθε άλλο σπίτι, με ξύλινο σκελετό και δάπεδο, διακοσμώντας μάλιστα τη στέγη με βότσαλα.. Όταν όμως ήρθε η ώρα να φτιάξει τα τοιχώματα του σπιτιού, ο Στένμαν είχε κάτι διαφορετικό κατά νου.. Όλοι οι χάρτινοι τοίχοι του σπιτιού αποτελούνται από δεκάδες στρώματα παλιών εφημερίδων, κολλημένα το ένα με το άλλο με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει ένα ενιαίο στρώμα τοίχο, το οποίο έχει ολοκληρωθεί με βερνίκι για την προστασία του χαρτιού! Τα πάντα μέσα στο σπίτι είναι επίσης κατασκευασμένα από χαρτί, τα έπιπλα, καρέκλες, ράφια, τραπέζια έχουν όλα ακολουθήσει την ίδια τεχνοτροπία με τους τοίχους. Μόνο το πιάνο είναι φτιαγμένο από ξύλο και το τζάκι επίσης κατασκευασμένο από τούβλα για προφανείς λόγους…

Κανείς δεν είναι σίγουρος για ποιο λόγο ο Στενμαν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει εφημερίδες για να κατασκευάσει αυτό το σπίτι. Μέχρι και η κόλλα που έχει χρησιμοποιηθεί ως μονωτικό υλικό αποτελείται από αλεύρι και νερό! Υπολογίζεται ότι για την κατασκευή του σπιτιού έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερες από 100.000 εφημερίδες!

 
Πηγή: amusingplanet

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress