Ένα παραλιακό σπίτι για τους αστροναύτες!

Λίγες μέρες πριν εκτοξευτούν στο διάστημα, οι αστροναύτες της NASA είχαν την ευκαιρία να περνάνε τις τελευταίες μέρες τους στη Γη μαζί με την οικογένεια τους, σε απομονωμένα παραλιακά σπίτια πολύ κοντά στο Κέιπ  Κανάβεραλ όπου και γινόταν η εκτόξευση του διαστημικού λεωφορείου που θα τους μετέφερε στην επόμενη αποστολή τους!

nasa-1 nasa-2 nasa-3

Τα διώροφα παραλιακά σπίτια, αποτελούσαν για δεκαετίες το απόλυτο “ησυχαστήριο” για τους αστροναύτες που περνούσαν χαλαρές οικογενειακές στιγμές λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη της αποστολής τους. Τα σπίτια χτίστηκαν την δεκαετία του 1940, και αποτελούσαν παραθεριστικές οικίες ανώτατων αξιωματούχων της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να περάσουν το 1963 στην ιδιοκτησία της NASA όπου και τα μετέτρεψε στις εξοχικές παραλιακές κατοικίες των αστροναυτών.

nasa-4 nasa-5

Τα πληρώματα των αποστολών Mercury, Gemini και Apollo απολάμβαναν με τις οικογένειες τους την εκπληκτική θέα στον ωκεανό, ενώ ένα 24ωρο πριν από την αναχώρηση τους για το διάστημα, όλοι οι αστροναύτες έμπαιναν σε “καραντίνα” στο διαστημικό κέντρο της NASA, προκειμένου να είναι απόλυτα ελεγχόμενο το περιβάλλον τους πριν το επίπονο και κουραστικό ταξίδι μακρυά από τον πλανήτη μας..

nasa-6 nasa-7 nasa-8

Το 2011 όταν και τελείωσαν επίσημα (και προσωρινά) οι διαστημικές αποστολές της NASA, τα παραλιακά σπίτια των αστροναυτών έχουν μετατραπεί σε μουσεία, με τα περισσότερα σπίτια να είναι ακόμα διακοσμημένα με αγαπημένα αντικείμενα των πρωτοπόρων του διαστήματος!

Πηγές φώτο: 1NASA

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress