Ένα παγωμένο ξενοδοχείο..

Βρίσκεται στην Σουηδική πόλη Jukkasjarvi και 200 χιλιόμετρα βόρεια από τον Αρκτικό κύκλο, το Icehotel 365 άνοιξε τις κυριολεκτικά παγωμένες πόρτες του για τους επισκέπτες στα τέλη Νοεμβρίου, με το ιδιαίτερο αυτό ξενοδοχείο να κατασκευάζεται από το μηδέν κάθε χρόνο, καθώς κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το ξενοδοχείο απλά λιώνει.. με την ίδια διαδικασία να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο από το 1989 όταν άνοιξε για πρώτη φορά.

ice1

Ωστόσο η φετινή κατασκευή του ξενοδοχείου έχει σχεδιαστεί ώστε να διατηρηθεί ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες με την χρήση πανίσχυρων κλιματιστικών μηχανημάτων που θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ηλιακή ενέργεια και που θα διατηρήσουν όλο το ξενοδοχείο παγωμένο μέχρι να περάσουν οι ζεστές μέρες του καλοκαιριού με την θερμοκρασία να κυμαίνεται περίπου στου 10 βαθμούς Κελσίου..

ice3

Το IceHotel διαθέτει τα δημοφιλή παγωμένα δωμάτια, με μέση θερμοκρασία μείον δύο βαθμούς αλλά και ζεστά δωμάτια για αυτούς που δεν αντέχουν την πρωτόγνωρη εμπειρία του ύπνου σε περιβάλλον με αρνητικές θερμοκρασίες..

ice4 ice6 ice7 ice8

Πηγή φώτο: icehotel

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress