Ένα οικολογικό κράνος για το ποδήλατο..

Όταν σκέφτεστε ένα ισχυρό υλικό που θα προστατεύσει αποτελεσματικά το κεφάλι σας από μια πτώση από το ποδήλατο, σίγουρα το πρώτο πράγμα που δεν σας έρχεται στο μυαλό είναι το χαρτί! Η Isis Schiffer μια Αμερικανίδα απόφοιτος από το Pratt Institute of Design της Νέας Υόρκης βρήκε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να το κάνει, κερδίζοντας μάλιστα και βραβείο για την πρωτοποριακή της ανακάλυψη!

ecohelmet-22

Τα περισσότερα κράνη ποδηλάτων είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα και φελιζόλ, και συνήθως είναι ογκώδη και πολύ δύσκολα στην μεταφορά όταν δεν τα φοράει ο ποδηλάτης, με αρκετούς ποδηλάτες, ειδικά αυτούς που χρησιμοποιούν τα ποδήλατα μέσα στην πόλη, να μην φοράνε το κράνος τους με ότι αυτό συνεπάγεται.. Η Isis κατάφερε να σχεδιάσει ένα αναδιπλούμενο κράνος από χαρτί που διατηρεί την μέγιστη ασφάλεια για τον ποδηλάτη ενώ ταυτόχρονα μπορεί να μεταφέρεται εύκολα, με το κράνος να χωράει με άνεση ακόμα και μέσα σε μια μικρή τσάντα..

ecohelmet-221

Ο σχεδιασμός του κράνους είναι βασισμένος πάνω σε σχήμα κυψέλης ώστε να απορροφά αποτελεσματικά τους κραδασμούς από μια σύγκρουση ή πτώση. Το κράνος EcoHelmet πρέπει να εγκριθεί και να πιστοποιηθεί από τις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ προκειμένου να βγει στην κυκλοφορία, με τις πρώτες δοκιμές να είναι ενθαρρυντικές για το νέο αυτό πρωτοποριακό προϊόν..

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress