Το μικρό χωριό μέσα στη σπηλιά!

Στην επαρχία Guizhou στην Κίνα βρίσκεται το χωριό Zhongdong, ένα μοναδικό χωριό που με μόνιμους κατοίκους που βρίσκεται στο εσωτερικό μιας μεγάλης σπηλιάς της περιοχής! Οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού στην τελευταία απογραφή του 2007 υπολογίζονται στους 100, με τις περισσότερες οικογένειες να ασχολούνται με την εκτροφή γουρουνιών, και αγελάδων. Το πόσιμο νερό μαζεύεται από την βροχή με ειδικές αυτοσχέδιες κατασκευές που έχουν τοποθετήσει οι κάτοικοι στα βράχια του βουνού, με το χωριό να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα νερού τις περιόδους της ξηρασίας.

fddew fgdfde

Τα σπίτια στο μοναδικό αυτό χωριό είναι κατασκευασμένα από μπαμπού, και δεν διαθέτουν σκεπή μιας και η σπηλιά η ίδια αποτελεί την καλύτερη οροφή που τους προστατεύει από την βροχή. Η θερμοκρασία μέσα στην σπηλιά όπως σε όλες τις σπηλιές διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία καθ΄ όλη την διάρκεια του έτους με το χωριό να μην αντιμετωπίζει ποτέ προβλήματα από τις ακραίες θερμοκρασίες που μπορεί να έχει η ορεινή περιοχή! Τα τελευταία χρόνια το χωριό στο σπήλαιο, διαθέτει και ηλεκτρικό ρεύμα αλλά οι περισσότεροι κάτοικοι προτιμούν ακόμα τους παραδοσιακούς τρόπους για να μαγειρέψουν το φαγητό τους όπως με την χρήση φούρνων με ξύλα.

k1 k2 k5 vil98

Το ιδιαίτερο χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.800 μέτρων και για να φτάσει κάποιος εκεί, θα πρέπει να περπατήσει τουλάχιστον μια ώρα μέσα σε επικίνδυνους ορεινούς δρόμους μιας και η κυβέρνηση της Κίνας δεν χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο χωριό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η Κίνα δεν είναι μια χώρα με ανθρώπους των σπηλαίων! Μέχρι το 2011 το μικρό αυτό χωριό διέθετε και δικό του σχολείο αλλά η σκληρή στάση της κυβέρνησης στους κατοίκους του απομονωμένου σπηλαιοχωριού είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει ελλείψει κρατικών πόρων και έτσι μέχρι και σήμερα τα παιδιά αναγκάζονται να περπατάνε καθημερινά πάνω από δύο ώρες προκειμένου να φτάσουν στο κοντινότερο σχολείο. Αυτό όμως δεν έχει εμποδίσει την μικρή κοινότητα των κατοίκων του χωριού να δημιουργήσουν μόνοι τους ένα μικρό σχολείο που λειτουργεί περισσότερο σαν φροντιστήριο προετοιμασίας των μικρών μαθητών για τα μαθήματα τους!

vil99μαινψλα
vill

Το μοναδικό χωριό των σπηλαίων διοικείται από τους γεροντότερους του χωριού, έχοντας εφεύρει το δικό τους μοναδικό σύστημα διοίκησης, στέλνοντας επίσημα αιτήματα προς την κυβέρνηση της Κίνας για την κατασκευή ενός δρόμου προκειμένου να είναι εφικτή η πρόσβαση οχημάτων προς και από το χωριό.

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress