Ένα ανακαινισμένο κάστρο!

H αποκατάσταση ενός αρχαίου μνημείου είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, με τους σχεδιαστές και αρχιτέκτονες που αναλαμβάνουν ένα τέτοιο έργο να προβληματίζονται κατά πως θα διατηρήσουν την πρωτότυπη μορφή του μνημείου, προσθέτοντας ταυτόχρονα και μια πιο σύγχρονη άποψη..

33 321

Το συγκεκριμένο έργο αφορούσε ένα μισογκρεμισμένο κάστρο λίγο έξω από την πόλη Κάδιθ στην Ισπανία, το περίφημο κάστρο Matrera! O γνωστός Ισπανός αρχιτέκτονας Carlow Quevedo Rojas ανέλαβε να σχεδιάσει μια νέα εικόνα για το κάστρο, με το τελικό αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, με αρκετούς επικριτές του να τον κατηγορούν ότι το “παρατράβηξε” με το πρότζεκτ να ξεφεύγει και με το τελικό αποτέλεσμα να θυμίζει περισσότερο μοντέρνο έργο τέχνης παρά ένα ανακαινισμένο αρχαίο κάστρο!

21124 22111

Το κάστρο Matrera, χτίστηκε στις αρχές του 9ου αιώνα και ήταν μέρος ενός μεγάλου φρουρίου με τεράστιους πέτρινους τοίχους γύρω του που εκτείνονταν μέχρι και ένα χιλιόμετρο. Με το πέρασμα των αιώνων αλλά και με τους συνεχιζόμενους πολέμους μεταξύ Μουσουλμάνων και Χριστιανών στην περιοχή, το μεγαλύτερο μέρος του φρουρίου καταστράφηκε, με το μισογκρεμισμένο κάστρο Matrera να παραμένει μοναδικός μάρτυρας εκείνης της εποχής.


main

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το πρωτότυπο σχέδιο καθώς ύστερα από στατικό έλεγχο που έκανε στο κάστρο, διαπίστωσε ότι αν δεν έχτιζε μια καινούργια κατασκευή που θα υποστήριζε το κάστρο, τότε σύντομα το κάστρο θα κατέρρεε..σχεδιάζοντας αυτό το αμφιλεγόμενο αλλά και ιδιαίτερο μοντέρνο κάστρο..

ολδ

 

 

Facebook

Likebox Slider Pro for WordPress